Kubica a Petrov jsou uzavření, proto je komunikace mezi nimi obtížná

Kubica a Petrov jsou uzavření, proto je komunikace mezi nimi obtížná

Šéf týmu Renault Eric Boullier vysvětlil, proč se Vitalij Petrov nemohl loni moc naučit od Roberta Kubici. Polský jezdec sice není moc sdílný, ale to samé platí pro jeho ruského kolegu.

Petrov si nedávno povzdechl, že se loni jako nováček nemohl učit od Kubici, protože mu týmový kolega neradil a zůstal uzavřený. "Srandovní je, že ani Vitalij není moc upovídaný," reagoval Boullier. "Jsou to dvě kultury, ale v podstatě jsou stejní."

"Oba jsou velmi tajnůstkářští, moc nemluví a Robert si evidentně žije svým životem. Ví, co chce dokázat, a je na Vitalijovi, aby s ním byl v kontaktu."

Aktivní přístup je jedna z věcí, které Renault po Petrovovi žádá. Pilot nemůže očekávat, že mu všechno spadne do klína.

"Je to jedna z věcí, o kterých jsme s ním diskutovali," potvrdil Boullier. "Když chce mít výsledky, musí si najít vlastní cestu. Nemůže očekávat, že mu lidé budou dávat vše jen tak, to samé platí ve vztahu s Robertem."

Sám Kubica je přesvědčený, že jeho týmový kolega bude mít letos lepší sezónu. Že by se od něj Petrov loni nemohl učit, se nedomnívá. "Nechci zacházet moc do detailů. Jestli tohle řekl, je to jeho názor. Já mám jiný," uvedl polský jezdec. "Abych byl upřímný, jsem spokojený, protože já jsem se od něj něco naučil, aniž bych to věděl nebo chtěl - jak nevyjet mimo trať. Ne, dělám si srandu."

Doporučujeme

Články odjinud