Krvavá lázeň by mohla prospět, říká k očekávané nespolehlivosti Whitmarsh

Krvavá lázeň by mohla prospět, říká k očekávané nespolehlivosti Whitmarsh

S blížícími se prvními testy je velkým strašákem týmů nespolehlivost nové techniky, ale McLaren říká, že by případný chaos mohl někomu prospět.

Nové pohonné jednotky jsou náročné na chlazení a v této oblasti týmy čekají nejvíce potíží. Už loni Jenson Button předpověděl, že první testy budou chaotické, protože nic nebude fungovat.

Jeden nejmenovaný šéf týmu řekl Autosportu, že by to v tomto ohledu mohla být v Jerezu krvavá lázeň. Když byl na tento odhad dotázán šéf McLarenu Martin Whitmarsh, odpověděl: "Mohlo by to tak být. Ale krvavá lázeň je pro tento sport občas dobrá, že? Takže by to na jedné straně bylo pro některé lidi dobré."

Pak připomněl, že podobné starosti nejsou pro týmy úplně nové. "Není to tak dávno, kdy dokonce i u nás vládlo napětí na boxové zdi, že se něco pokazí, když jsme ujížděli na čele."

"Spolehlivost je teď tak dobrá, že netrávím závod děláním si starostí, jestli dokončíme, tak jako dřív. Týmy se zlepšily."

Obavy přiznává také Ferrari. "Letos tu bude asi více strachu než obvykle, protože jsou vozy komplexnější," řekl technický ředitel James Allison. Ten ale zároveň nevylučuje, že by starosti nakonec mohly být zbytečné.

"Všichni budeme mít strach, ale každý rok je úžasné, co týmy dokážou vytáhnout z rukávu, a já mám podezření, že to letos nebude jinak."

Doporučujeme

Články odjinud