Kritika mě před novou sezónou posílila, věří Bottas

Kritika mě před novou sezónou posílila, věří Bottas

Valtteri Bottas nemá za sebou příliš vydařenou sezónu 2018, po které musel navíc snášet laviny kritiky ze všech stran. Sám Fin tvrdí, že kritiku musel snést, a že ho před rokem 2019 posílila.

Bottas v loňské sezóně ani jednou nezvítězil a v celkovém pořadí obsadil až páté místo s propastnou ztrátou na svého týmového kolegu Lewise Hamiltona, který se stal mistrem světa.

Finský pilot Mercedesu byl velmi blízko triumfu v Baku, v Ázerbájdžánu ho však nakonec o výhru smolně připravil defekt pneumatiky. O dobrý výsledek navíc Bottas přišel i v Rakousku, kde ho zradila technika.

Ve mnoha dalších závodech poté Valtteri Bottas časově zaostával za zbytkem pilotů ze špičky a po skončení sezóny byl kritizován. Finský pilot ale věří, že kritika za loňskou sezónu mu pomůže k lepším výsledkům v té nadcházející.

„V některých fázích roku 2018 jsem byl kritizován, pro mě to ale bylo pozitivní, protože mi to poskytlo extra motivaci,“ řekl Bottas pro crash.net.

„Těším se na novou sezónu, každý bude začínat s nulou na kontě. Všichni budeme na stejné startovací čáře a rok 2019 může přinést cokoliv. Letos do toho dám vše.“

Valtteri Bottas před prvním závodem roku 2019 doufá, že se brzy adaptuje na nový monopost W10, který je pochopitelně postavený podle nových pravidel a Mercedesu by měl pomoci vyřešit potíže s rychlým opotřebením zadních pneumatik, které „stříbrné šípy“ trápily v sezóně 2018.

„Auto se kvůli změnám aerodynamických pravidel trochu změnilo, takže bude zajímavé zjišťovat, jak se bude nyní ovládat. Nikdy nevíte, co přesně očekávat, takže je vždy vzrušující nasednout do nového vozu a objevovat ho. Hledáme ideální balanc a zjišťujeme, jak se nové auto chová. Již v shakedownu jsme jeli na maximum, abychom získali dojmy z vozu.“

Foto: Gety Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud