Král v bolestech a ve speciálně upraveném letadle na cestě domů

Pilot GP2 Josef Král je na cestě do České republiky. V bolestech a ve speciálně upraveném letadle v předepsané poloze.

Dnes večer přistane v Hradci Králové, odkud jej sanitka přepraví do liberecké nemocnice.

Tam již na něj čekají specialisté, ti jej podrobí speciálním vyšetřením.

Zástupci Králova managementu nechtějí prozradit žádné detaily, dokud nebudou k dispozici výsledky těchto šetření. Podle informací F1sports je ale pomalý vývoj v ústupech bolestí příčinou starostí.

Josef Král havaroval velmi těžce při krátkém závodě GP2 ve Valencii. Podle vlastních slov si z nárazu pamatuje všechno, ale historie je vybavena velkým počtem černých okének, jednak v důsledku nárazu a následně velkými bolestmi při převozu do nemocnice.

"Bojoval jsem z Gonzálesem o pozici, byl pomalejší a musel jsem si dokonce přibrzďovat, abych do něj nenarazil," prozradil Král exkluzivně F1sports. "Můj referenční bod byl 100 metrů. Počítal jsem s tím, že Gonzáles začne brzdit tak na 115, kvůli palivu. Ale zabzrdil o hodně dřív.

Náraz přišel dřív, než tu informaci o něm vůbec stihl mozek zpracovat. Viděl jsem nebe, pak asfalt... To bylo ještě dobré, ale když jsem viděl bariéru z pneumatik, řekl jsem si, že tohle bude bolet.

Nedokázal jsem se vůbec pohnout, ani rukama. Nedokázal jsem ani promluvit. Bolest je to hlavní, co si z celé havárie pamatuji."

Reálné odhady Králova návratu vzejdou z výsledků testů v liberecké nemocnici. Start v Británii se ale stává čím dál méně pravděpodobným.

Poslední tiskové prohlášení Králova managementu je také obezřetně střídmé a velmi opatrné z hlediska dalších prognóz:

"Český formulový závodník Josef Král je dnes, ve středu večer, přepravován ve stabilizované poloze letadlem se speciální vnitřní úpravou ze Španělska do České republiky. Na letišti v Hradci Králové bude přeložen do sanitního vozu a přepraven do liberecké nemocnice, kde se v následujících dnech podrobí dalším vyšetřením.

Josefa nadále provází silné bolesti, ale podle vlastních slov se velmi těší zpátky do České republiky. Výsledky zmiňovaných vyšetření následně určí další vývoj. Budeme Vás o něm rádi informovat, jakmile budou potvrzeny nové skutečnosti."

Doporučujeme

Články odjinud