Kovalainena jsme zklamali, připouští šéf týmu Caterham

Kovalainena jsme zklamali, připouští šéf týmu Caterham

Šéf Caterhamu Cyril Abiteboul uznal, že Heikki Kovalainen měl částečně nárok na kritiku, kterou Caterhamu loni adresoval a která zhoršila vzájemné vztahy.

Kovalainen loni věřil, že by se pro rok 2014 mohl konečně vrátit do předního týmu, ale nevyšlo mu to. Při tom naznačil nespokojenost s pokrokem, kterého Caterham dosáhl.

To pochopitelně mělo dopad na vztahy se členy týmu, i když Abiteboul svého bývalého jezdce chápe. "Myslím, že to chtěly obě strany," řekl pro Sky Sports o rozchodu s finským jezdcem. "Vzpomněli jste komentář, který někdo uvedl o očekávání Caterhamu, že dokáže bodovat a postavit dobré auto."

"Buďme upřímní, myslím, že jsme své jezdce zklamali. Zklamali jsme v tom smyslu, že jsme nedodali to, co jsme jim slíbili. A to můžete udělat jednou, dvakrát... S Heikkim neříkám, že jsme to dělali tři roky, ale ten vztah trval tři roky a tyto věci vztahy poškodí."

"V jistou chvíli na konci loňské sezóny tu už asi nebylo dost důvěry a respektu na obou stranách, abych byl upřímný, které by tu být měly, aby se tým a jezdec i nadále rozvíjeli. On samozřejmě nebyl spokojený s pokrokem. Nikdo nebyl. Majitelé nebyli spokojení s pokrokem. Takže jde o to, abychom se zlepšili."

Caterham nakonec vyměnil oba jezdce, místo Kovalainena a Petrova angažoval Pica a Van der Gardeho.

Podle finských médií by Kovalainena mohlo vzít Pirelli mezi své testovače.

Doporučujeme

Články odjinud