Kovalainen věří, že McLaren již brzy bude vítězit

V příštím závodě by mělo přijít další zlepšení.

Bláznivá Grand Prix Číny přinesla pozitivní výsledek týmu McLaren - oba jezdci dojeli na bodovaných pozicích, Heikki Kovalainen pátý, Lewis Hamilton hned za ním.

Nebýt několika vyjetí z trati, mohl být výsledek týmu z Wokingu o poznání lepší. Sám Lewis Hamilton ovšem prohlásil, že už dojetí závodu se musí brát jako pozitivum.

"Dojeli jsme docíle, auto je opravdu spolehlivé, hoši odvedli skvělou práci. Snažíme se pokračovat ve zlepšování a získávání dalších bodů. Podmínky na trati byly hrozné. Na začátku závodu, když jsem měl ještě trochu přilnavosti, to ještě byla docela zábava. Nevím, jestli je to kvůli mému jezdeckému stylu, ale velice rychle se nám zničily pneumatiky.

Nejhorší to bylo na konci, patnáct kol před cílem jsem měl úplně odrovnanou levou přední gumu. Bylo to opravdu složité, všude jsem se dostával do aquaplaningu. Bylo to ale pro všechny stejné. Dělal jsem, co jsem mohl," řekl Hamilton.

Jeho týmový kolega Heikki Kovalainen si připsal čtyři body, což po nepovedené kvalifikaci nejspíše čekal jen málokdo.

"Nic jsem od tohoto závodu neočekával. V podobných podmínkách se totiž může přihodit naprosto cokoliv. Můžete závod vyhrát nebo z něj hned na začátku odstoupit. Nejdůležitější bylo snažit se udržet vůz na trati.

Pneumatiky byly v pohodě, vůz fungoval správně a kousek po kousku jsme se probíjeli vpřed. Strategie se nám docela vyplatila. Je to fajn zakončení víkendu, zisk bodů za těchto podmínek je velice pozitivní jev. Auto jsme viditelně vylepšili, to je teď pro nás hlavní. Pro příští závod máme připraveno pár novinek a doufáme, že se nám povede ještě lépe.

Dojet v tomto závodu je velká úleva. Můžeme být spokojení, že jsme závodem prošli bez obtíží. Tým vymyslel skvělou strategii. V průběhu zastávky u mechaniků mi auto ještě trochu vylepšili. Vše jde správným směrem, jen nám ještě trochu chybí rychlost. Víme ale, že ta přijde. Pak budeme znovu moci bojovat o vítězství," řekl pozitivně naladěný Kovalainen.

"Předem bych chtěl gratulovat týmu Red Bull, který dnes získal své první vítězství ve formuli 1. Sebastian odjel skvělý závod. Výbornou práci odvedl i náš starý přítel Adrian Newey. Pro všechny to bylo velmi, velmi těžké. Získali jsme několik cenných bodů. Lewis se opravdu snažil a závod tím obohatil. Několikrát se sice dostal do hodin, ale to je kvůli jeho veliké snaze bojovat i za těchto složitých podmínek. Heikki toho letos zatím v závodech moc neodjel, dnes ale podal skvělý výkon a neudělal sebemenší chybičku. Na Red Bull a Brawn GP to dnes nebylo, takže můžeme být s naším výsledkem spokojení," řekl Martin Whitmarsh.

 

Doporučujeme

Články odjinud