Kovalainen v sedačku u Caterhamu už moc nedoufá

Kovalainen v sedačku u Caterhamu už moc nedoufá

Heikki Kovalainen přiznal, že se jeho kariéra nevyvíjí dobře, o jeho služby nemá v letošním roce zájem žádný tým formule 1.

Kovalainen strávil poslední tři roky u Caterhamu, kde si jeho výkony nemohli vynachválit, ale pro letošek mu smlouvu zatím nenabídli. Fin v dobrý konec nevěří.

"Stále čekám na jejich rozhodnutí," řekl pro Autosport. "Jelikož už začíná být moc pozdě, už moc nedoufám, a skutečnost, že nepřináším žádné peníze, je ten velký problém. Tak na tom v tuto chvíli jsme, myslím, že na tom takhle jsou."

"Vím, že by chtěli, abych zůstal, a tlačili na některé současné sponzory, aby zjistili, jestli by dokázali záplatovat díru mezi mnou a platícími jezdci, a to je odpověď, na kterou stále čekáme."

"Nejde o můj plat, nechci velký plat, to není ten problém. Problém je rozdíl mezi tím, kolik někdo přinese, a nulou, kterou přináším já. To je ta velká otázka."

Kovalainen jednal i s ostatními týmy, ale žádnou jinou možnost neobjevil. "Samozřejmě pracujeme naplno, abychom zjistili, jestli s tím můžeme něco udělat. Problém je ale ten, že výsledky, které jsem měl poslední dva nebo tři roky, nestačí na postup do top vozu. A průměrné týmy jsou v situaci, kdy musí brát platící jezdce, čímž se vylučuje druhá polovina roštu."

"Jsem teď ve zrádné situaci. I když lidé říkají, že jsem jezdil dobře, že jsem odvedl dobrou práci, skutečnost je taková, že 15., 16. nebo 17. místo papírově není tak dobré jako někdo, kdo byl šestý, sedmý nebo osmý. Bylo to trochu překvapující, myslel jsem si, že po poslední sezóně a posledních pár letech budu na trhu v lepší pozici."

Finský závodník chce zůstat ve formuli 1, a proto žádné záložní řešení nemá.

Doporučujeme

Články odjinud