Kovalainen: U McLarenu to nefungovalo dobře, přestup jsem potřeboval

Kovalainen: U McLarenu to nefungovalo dobře, přestup jsem potřeboval

Angažmá u top týmu bývá pro jezdce obvykle splněným snem, ale Heikki Kovalainen u McLarenu spokojený nebyl.

"Můj příchod do týmu Lotus byl rozhodnutím, kterého bylo třeba," uvedl finský pilot. "Měl jsem pocit, že to u mého předchozího týmu nefungovalo na sto procent, nedokázal jsem podávat výkony na úrovni, na které jsem podle mě měl. Takže jsem se domníval, že potřebuji nový začátek."

Kovalainen debutoval ve formuli 1 u Renaultu, ale po roce přestoupil k McLarenu jako náhrada za Fernanda Alonsa, který se s vedením wokingské stáje nepohodl. Závodil po boku Lewise Hamiltona, ale u McLarenu vydržel jen dva roky.

Přestup k Lotusu znamenal velký krok zpět, co se zázemí týmu a kvality vozu týče, ale Fin toho nelituje. "Nevadí mi, že jsem na konci startovního roštu, pokud to nebude trvat moc dlouho," řekl. "Chci se posunout nahoru a vím, že to dokážeme. Nakonec chceme patřit na čelo. Nebude to snadné, ale pokud v to budeme věřit, můžeme to dokázat."

Kovalainen byl letos nejlepší mezi piloty nových týmů. Příští rok chce Lotus bojovat o sedmé až osmé místo, cesta na vrchol bude podle jeho představitelů trvat další tři až čtyři roky.

Doporučujeme

Články odjinud