Kovalainen si je jist, že dnes by v top týmu odvedl lepší práci než před lety

Kovalainen si je jist, že dnes by v top týmu odvedl lepší práci než před lety

Finský závodník vyměnil po sezoně 2009 McLaren za Lotus/Caterham a věří, že od té doby po jezdecké stránce dospěl.

Spekulace o jezdeckém složení špičkových týmů pro příští rok nechtějí utichnout. Zatahován do nich bývá i Heikki Kovalainen, o kterém se mluvilo ve spojení s Ferrari i možném návratu k McLarenu. I kdyby se tyto informace ukázaly být nepravdivé, Heikki Kovalainen díky nim stoupne v ceně. A případným zájemcům se chce představit v co možná nejlepším světle.

"Dnes si již plně věřím a vím, že nehledě na prostředí, ve kterém se pohybuji, jsem lepší a odolnější jezdec. V posledních letech jsem pochopil, co jsem dříve dělal špatně. V oblastech, které byly mou slabinou, jsem se napravil, a tak se nebojím toho, že bych v jakémkoliv týmu měl nějaké problémy. Chci dělat pokroky a netoužím po přešlapování na místě bez jakéhokoliv progresu," řekl Kovalainen.

Rodák ze Suomussalmi se několikrát vyjádřil v tom, že zlepšování Caterhamu je někdy až příliš pozvolné. Šéf týmu Tony Fernandes by si ovšem Kovalainena rád udržel, byť podle finských médií došlo k jistým nedorozuměním se závodníkovým managementem:

"Je dost možné, že to, k čemu došlo v posledních dnech, mu na trati moc nepomohlo. Jsem ale potěšen, že jednání pokračují dobře a doufáme, že v příštích několika týdnech přijdeme s pozitivním výsledkem."

Vitalij Petrov by prý o své místo mohl na konci sezony přijít. Na jeho závodní sedačku už si ovšem brousí zuby řada zájemců, například Charles Pic, Bruno Senna či Jaime Alguersuari.

Doporučujeme

Články odjinud