Kovalainen si brousil zuby na pozici Nica Rosberga

DOPLNĚNÉ VYDÁNÍ.

Ze stínu svého týmového kolegy dnes mohl vystoupit Heikki Kovalainen. Finský pilot se v závodě pohyboval na bodovaných místech, zatímco Lewis Hamilton se musel pořadím prokousávat ze samotného chvostu pole. Stříbrné vozy však zůstaly bez bodu - Hamilton dojel dvanáctý, Kovalainen po jezdecké chybě nedojel vůbec.

"Prostě jsem v rychlé šikaně ztratil kontrolu nad vozem. Ulítla mi záď auta a nedokázal jsem to už ukočírovat. Toť vše. Celou dobu se přede mnou pohyboval Nico. Měl jsem trochu problémy s přilnavostí na začátku závodu. Když ale začaly fungovat, jel jsem docela dobře.

Byl jsem kousek za Nicem a pravděpodobně bych býval na trati zůstal o něco déle než on. Měl jsem tedy dobrou šanci se před něho po zastávce v boxech dostat, což byl náš cíl. Na této trati je předjíždění zkrátka nemožné, tak jsem se ho snažil držet co nejblíž a v době, kdy zajede do boxů, jet co nejrychleji," řekl zklamaný Kovalainen.

Lewis Hamilton jistě nemůže být úplně nadšený ze samotného výsledku dnešní Grand Prix Monaka, na svůj výkon si ale nemůže stěžovat. Po loňském vítězství dnes dojel až ve druhé desítce, předvedl však několik předjížděcích manévrů, jichž je v monackém knížectví každoročně jako šafránu.

"Byl to nesmírně těžký závod. Jsem ale docela spokojený, protože jsem ho chtěl dokončit. Vzpomněl jsem si na jeden z dílů Rockyho, kde říká něco jako ´chci jen vidět konec boje´. Celý závod jsem jel tak rychle, jak jsem mohl.

Poničil jsem si nos vozu. Myslím, že z úvodu závodu, kdy jsem ve druhé zatáčce ťukl do jednoho z vozů BMW, jsem měl auto hodně pochroumané. Bez újmy nezůstalo přední křídlo a také kolo vozu. Celý závod mě proto trápila nedotáčivost. Po výměně špičky auta to ale už bylo lepší. Budu se snažit tu vyhrát příští rok. Gratuluji Jensonovi a celému týmu Brawn GP, letos opravdu odvádí skvělou práci," řekl Hamilton.

Martin Whitmarsh uznává, že výsledek Grand Prix Monaka pro McLaren není lichotivý, výkony vozů a jezdců však do budoucna nesou jistá pozitiva. V lepším výsledku Hamiltonovi zabránila charakteristika okruhu v Monaku, jenž prakticky znemožňuje většinu pokusů o předjetí.

Doporučujeme

Články odjinud