Kovalainen se raduje z předjetí Petrova

Kovalainen se raduje z předjetí Petrova

Heikki Kovalainen v dnešním závodě dokázal úspěšně bojovat s Vitalijem Petrovem na voze Lotus a ukázal tak, že jeho tým jde neustále vpřed. Jarno Trulli a Timo Glock závod nedokončili.

Lotus

Heikki Kovalainen dokázal v dnešní Velké ceně Singapuru předjet s vozem Lotus Vitalije Petrova na Renaultu, což sám Fin považuje za ohromný úspěch. Do cíle nakonec dojel šestnáctý. "Mám ohromnou radost ze svého dnešního výkonu a my všichni bychom měli být šťastní, neboť to byl skvělý závod pro celý náš tým, " komentuje výsledky Kovalainen. "Strategie zastávek v boxech dneska vyšla dokonale a kluci pokaždé pracovali úžasně, aby mě včas poslali zpátky na trať. To mi pomohlo, abych se pokaždé udržel před Petrovem. Auto dnes bylo vyvážené během celého závodu, pneumatiky pracovaly dobře, takže jsem dokázal Petrovovi ujet a dokončit závod na šestnáctém místě." Týmový kolega Jarno Trulli nejdříve kolidoval s Alguersuarim, poté ho z boje vyřadil problém s převodovkou.

Virgin

Jerome D’Ambrosio dnešní závod dokončil na osmnáctém místě, týmový kolega Timo Glock se svým vozem cílovou čáru neviděl. "Z dnešního závodu mám radost, " říká D´Ambrosio. "Dobře jsem odstartoval a další dvě kola jsem se snažil na to co nejvíc tlačit. Pak jsem už šetřil pneumatiky, protože jsme měli strategii dvou zastávek v boxech – ta byla opravdu dobrá. Poslední stint však nebyl moc snadný. Jsem ale spokojen a chci pokračovat přesně tímto stylem, " říká jezdec. Týmový kolega Timo Glock závod nedokončil, neboť po kolizi s jezdcem HRT došlo k poškození jeho vozu, auto se tak stalo v podstatě neovladatelným.  "Je to smutný konec víkendu pro celý tým i pro mě," říká zklamaně Glock.

HRT

Oba piloti HRT dnes splnili úkol a dokázali dojet se svými vozy do cíle. Daniel Ricciardo znovu dokázal, že mu talent rozhodně nechybí, neboť opět porazil svého zkušeného kolegu Vitantonia Liuzziho. "Dnešní závod byl dost náročný, " říká Ricciardo, který si při kolizi se zdí zničil přední křídlo na svém voze a musel tak na neplánovanou zastávku do boxů, ta ho samozřejmě stála drahocenný čas. Nakonec dojel devatenáctý, týmový kolega Liuzzi pak dvacátý.

Doporučujeme

Články odjinud