Kovalainen: S vylepšeným vozem by Caterham měl porazit Marussii

Kovalainen: S vylepšeným vozem by Caterham měl porazit Marussii

Heikki Kovalainen je přesvědčený, že se Caterham může vrátit na pozici nejsilnějšího novějšího týmu, která mu patřila v minulých letech.

Malajsijská stáj vstoupila do letošní sezóny s upraveným loňským vozem a doposud se jí moc nedařilo. Marussia jí najednou byla víc než vyrovnaným soupeřem.

Ověřil si to i Heikki Kovalainen, když vůz testoval v prvním bahrajnském tréninku. "Cítil jsem, že se auto řídí obtížněji než na konci loňského roku," uvedl pro Sky Sports.

"Samozřejmě došlo ke změnám, změnily se pneumatiky, v důsledku toho se změnilo nastavení a hlavně kvůli těmto dvěma věcem se teď auto řídí obtížněji."

Caterham se ale chystá ve Španělsku nasadit velký balík úprav, od kterého si slibuje alespoň částečné dohnání ztráty, kterou nabral přes zimu. Kovalainen věří, že jeho tým má na to, aby Marussii znovu nechal za sebou.

"Na druhé straně jsem cítil, že tento vůz má větší potenciál. Poté, co jsem ho řídil, jsem cítil, že bychom měli být schopní porazit Marussii. A teď s těmi úpravami, které nasadíme, bychom běli být v pozici je porazit," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud