Kovalainen: Pokud si mě Caterham nenechá, nemusí to znamenat konec

Kovalainen: Pokud si mě Caterham nenechá, nemusí to znamenat konec

Heikki Kovalainen stále čeká na rozhodnutí Caterhamu o jezdcích pro příští sezónu. Je si vědom možnosti, že se ho majitel týmu Tony Fernandes zbaví.

Caterham se ocitl v nepříjemné situaci, ztratil 10. místo v poháru konstruktérů a vůbec si nemůže být jistý, že se mu ho podaří získat zpět ve zbývajících třech závodech sezóny. Pokud neuspěje, bude to pro něj znamenat nižší příjmy za účast v šampionátu.

A to by se mohlo odrazit v jezdecké sestavě. "K žádnému posunu zatím nedošlo, čekám na rozhodnutí Tonyho. Má různé možnosti a musí se rozhodnout, jakou cestou se chce s jezdci vydat. Faktem je, že nepřináším žádné peníze a dostávám plat. Jestli to bude rozhodující, nevím," vysvětloval Kovalainen pro Autosport.

"Pořád máme dobrý vztah. Jsem s ním už dlouho a stoprocentně mu věřím. Ale zároveň musím mít otevřené oči pro případ, že se rozhodne jít jinou cestou."

Pokud se Fernandes rozhodne lepit díry v rozpočtu platícími jezdci, bude muset Kovalainen z Caterhamu pryč. Nemyslí si však, že by to nutně znamenalo konec závodění ve formuli 1.

"Ne, to ne," odpověděl na otázku, jestli je bez alternativ. "Hlavní je zůstat soustředěný, jezdit co nejrychleji a hnát tým vpřed. Za to jsem placený a uvidíme, co se stane příští rok. Snad to dokážeme vyřešit brzy."

Mezi jezdce, o kterých Caterham vážně uvažuje, patří Charles Pic a Giedo van der Garde.

Doporučujeme

Články odjinud