Kovalainen: HRT zdržovalo mě i Lewise

Kovalainen: HRT zdržovalo mě i Lewise

Nejlepším výsledkem z dnešního závodu se opět může pyšnit Kovalainen z Lotusu, jehož jsme v cíli viděli jako čtrnáctého. Glock z Virginu měl smůlu a závod jako jediný z novějších týmů nedokončil.

Lotus

Tým Tonyho Fernandese se po premiérové Velké ceně Indie může pochlubit slušným výsledkem. Heikki Kovalainen závod dokončil čtrnáctý, týmový kolega Jarno Trulli dojel i přes veškerou smůlu devatenáctý. "V jednu chvíli jsem jel desátý, navíc auto jelo celé odpoledne skvěle," komentuje závod finský jezdec. "I po prvních zastávkách v boxech jsem se stále držel. Jak ubývalo palivo, dokázal jsem držet krok se Sennou, který jel přede mnou, zároveň jsem si ale držel odstup od aut za mnou.  Jakmile jsem ale přešel na tvrdší směs pneumatik, bylo stále těžší udržet tempo. Hodně mě zdržely i vozy HRT, přestože jim byly ukazovány modré vlajky.  Myslím si, že úplně stejně zdrželi Lewise. To mě rozhodně stálo dost času. I kdyby mě ale nezdrželi, stejně bych se pravděpodobně nedokázal umístit výš," přiznává Kovalainen.  Jarno Trulli po dnešku optimismem příliš neoplývá: "Znovu jsem měl smůlu. Měl jsem dobrý start, ale pak mě jeden z vozů HRT zezadu trefil, když jsme vyjížděli ze zatáčky číslo tři, a to byl v podstatě konec mého závodu. Měl jsem poškozenou pneumatiku, se kterou jsem musel odjet téměř půl kola, než jsem se dostal do boxů. Z této pozice podle mě nešlo nic víc udělat."

Virgin

Virgin z Indie odjíždí s rozpačitou náladou. Jerome D´Ambrosio se sice umístil na šestnáctém místě, týmový kolega Timo Glock však závod nedokončil. "Nakonec jsme udělali to, co jsme museli. Tým odvedl skvělou práci při volbě strategie a já jsme na to tlačil, abych snížil mezeru. Nebyl to pro mě ale snadný víkend," říká D´Ambrosio. Timo Glock je po dnešním závodě zdeptaný asi jako Lewis Hamilton z McLarenu. "Po včerejší kvalifikaci je to další nešťastný den. Jenom jsem z vnějšku najel do zatáčky číslo jedna a najednou jsem viděl, jak kolem mě létají kusy. Když jsem zatočil, začal jsem brzdit o něco dříve než normálně, najednou to do mě ale napálil Kamuj Kobajaši. Nemohl jsem tomu zabránit," říká Glock, který kvůli této nehodě musel odstoupit ze závodu.

HRT

Oba jezdci HRT dnes viděli cíl závodu, což je pro španělskou stáj potěšující. Narajn Kartykejan dojel ve Velké ceně Indie sedmnáctý, týmový kolega Daniel Ricciardo osmnáctý. "Měl jsem skvělou Grand Prix a opravdu jsem si to užíval, byl to úžasný zážitek," pochvaluje si Kartykejan. "Dojet ve své domácí velké ceně sedmnáctý, porazit týmového kolegu a navíc ještě jeden Lotus, to je to nejlepší, co jsem si s tímhle autem mohl přát." 

 

Doporučujeme

Články odjinud