Kovalainen byl za incident v boxech penalizován

Trestu se nevyhnul ani Jarno Trulli.

První zastávka Heikkiho Kovalainena u svých mechaniků se proměnila v ohnivou show poté, co finský pilot odjel ze svého boxového stání i s tankovací hadicí. Tryskající palivo kvůli horkým výfukovým plynům vznítilo. Horké chvilky kvůli tomu zažil Kovalainenův krajan Räikkönen, kterému přes kokpit šlehly plameny a pilota Ferrari na okamžik rozhodily natolik, že musel volant stočit do opačného směru tak, aby nenarazil do mechaniků Red Bullu.

Komisaři shledali počínání McLarenu jako nebezpečné. Tým z Wokingu tak musí zaplatit pokutu padesát tisíc dolarů, k výslednému času Heikkiho Kovalainena se navíc přičte pětadvacet vteřin. Kovalainena to odsune z deváté na dvanáctou pozici.

Jarno Trulli po kolizi s Adrianem Sutilem neudržel nervy na uzdě a o hlavu vyššímu pilotovi týmu Force India teatrální gestikulací a plamenným projevem dával najevo své rozhořčení. Po závodě byl Trulli toho názoru, že Sutil by měl být za údajně úmyslné vytlačení z trati penalizován. Komisaři však incident považují za čistě závodní záležitost, která si potrestání nežádá. Jinak už se ale dívají na zmiňovanou Trulliho rozzlobenou reakci v prvním kole brazilské Grand Prix. Italský pilot dostal pokutu deset tisíc dolarů.

Doporučujeme

Články odjinud