Kovalainen by měl mít o své budoucnosti jasno na konci ledna

Kovalainen by měl mít o své budoucnosti jasno na konci ledna

Finský pilot potvrdil, že vede vážná jednání s Caterhamem. Jejich výsledek však závisí na mnoha faktorech, které do sebe musejí zapadnout.

Heikki Kovalainen se pokouší o návrat do závodní sedačky již od konce loňské sezony, kdy se vedení Caterhamu rozhodlo upřednostnit platící jezdce a angažovalo Charlese Pica s Giedem van der Gardem.

Letos se Fin sice objevil ve dvou velkých cenách, v nichž u Lotusu nahradil svého krajana Kimiho Räikkönena, vždy však říkal, že jeho hlavním cílem je zisk závodního kokpitu ve stáji Tonyho Fernandese. A protože svůj záměr myslí zcela vážně, na nadcházející sezonu se připravuje stejně intenzivně, jako by měl již smlouvu podepsanou, byť ve skutečnosti je opak pravdou.       

“Hlídám si svůj tréninkový program pro formuli 1 tak, jak to jen jde,“ prozradil Fin MTV3. “Budu mít normální zimu, jakou jezdci F1 mívají. Jediný rozdíl oproti předchozím rokům je v tom, že v tuhle chvíli nemám kontrakt na příští sezonu. Ale to už se v mé kariéře stalo víckrát než jednou, že jsem nevěděl, co mě v budoucnosti čeká, a nakonec jsem něco měl.“

Kovalainenův osud by měl být znám do měsíce, jedno je však jisté už teď – v případě neúspěchu rozhodně nemíní pověsit závodní přilbu na hřebíček: “Nejvážnější jsou jednání s Caterhamem. Ale musí se sejít mnoho rozdílných faktorů. V každém případě by to mělo být vyjasněno koncem ledna, až začnou testy. Svoji kariéru se ale ukončit nechystám.“    

Doporučujeme

Články odjinud