Kovalainen by Lotus opustil jen pro top tým

Kovalainen by Lotus opustil jen pro top tým

Heikki Kovalainen nebude ani uvažovat o přestupu do jiného týmu, pokud by nabídka přišla ze středu startovního pole. Příští rok chce setrvat u Lotusu.

Kovalainen jezdí pro Lotus od loňské sezóny a jeho výkony upoutaly pozornost některých konkurentů. Finovo jméno bylo spojováno například s Renaultem, ovšem ještě před oznámením Kimiho Räikkönena. Kovalainen ale nemá v úmyslu svůj současný tým opustit.

"Musím být k Tonymu (Fernandesovi, majitel stáje) férový, loni jsme se dohodli na dvou letech, protože jsem viděl, že jeden rok by s tímto týmem nestačil," vysvětloval Kovalainen pro Autosport. "Takže pro příští rok jsem už podepsal, a abych byl upřímný, musela by to být opravdu top sedačka, abych se o tom Tonymu vůbec zmínil."

"A pokud by zde byla k dispozici sedačka v top týmu, jsem si jistý, že by Tony řekl, abych do toho šel. Ale něco někde uprostřed pole, to mě nezajímá. Náš tým se může příští rok zlepšit a jsem rád, že jsem jeho součástí."

Kovalainen chce u Lotusu zůstat také proto, že se mu u něj konečně začalo dařit. Předtím působil u Renaultu a McLarenu, ale nikde nebyl úspěšný.

"Změnil jsem hodně věcí a přehodnotil svůj přístup," komentoval. "Teď si myslím, že jsem na správné cestě, funguje to opravdu dobře. V paddocku se cítím mnohem lépe, výkony podávám na úrovni potřebné pro setrvání ve formuli 1, takže jsem rád, že jsem to dokázal otočit správným směrem."

U Lotusu jde podle Fina vše podle plánu, který si tým vytyčil při vstupu do formule 1. "Koncept nebyl takový, že budeme za dva roky vyhrávat závody. Jde o postup krok za krokem a my se ho držíme," uvedl. "Loni jsme byli mladý tým, letos jsme pořád, ale příští rok budeme etablovaný tým. Musíme postoupit na další úroveň, já jako jezdec také."

Doporučujeme

Články odjinud