Korejci se chtějí vrátit příští rok

Korejci se chtějí vrátit příští rok

Pořadatelé se brzy setkají s Berniem Ecclestonem, aby jednali o budoucnosti závodu.

I navzdory sporům se společnostní Formula One Management (FOM) se organizátoři Velké ceny Koreje snaží zajistit uskutečnění závodu formule 1 v příštím roce.

FOM, která patří Ecclestonovi, chce po Koreji zaplatit pokutu za nedodržení smlouvy, kterou má země do roku 2016. Má se přitom za to, že se problém týká zaplacení poplatku ve výši 27 milionů liber za místo v kalendáři závodu F1.

Podle informací Autosportu se nyní Korejci snaží dát dohromady finance, díky kterým by se mohl závod v roce 2016 do kalendáře formule 1 vrátit.

Jeden z organizátorů Velké ceny Koreje pak řekl, že spíše než být vyřazen sporem s FOM chce jednat o nové smlouvě.

„Chtěli bychom získat závod zpět a věříme, že bychom to mohli dokázat v roce 2016, ale ne za každou cenu,“ řekl jeden z organizátorů, který si nepřál být jmenován. „Z hlediska sankcí to musí dávat finanční smysl.“

Velká cena Koreje se na konci loňského roku krátce vrátila do kalendáře velkých cen. Ecclestone v té době tvrdil, že ji tam musel zařadit, jelikož měla platnou smlouvu. Podle názoru jiných však byl tento krok učiněn ve snaze zajistit týmům více motorů na sezónu.

Doporučujeme

Články odjinud