Korea vidí padesátiprocentní šanci na setrvání v kalendáři

Korea vidí padesátiprocentní šanci na setrvání v kalendáři

Jeongam je považován za jednoho z hlavních kandidátů na vyřazení z kalendáře Grand Prix a promotér závodu to nyní nepřímo potvrdil. [ANKETA]

Závod v Koreji je velmi málo navštěvovaný a zázemí okruhu doposud nebylo dobudováno do stavu, který Korejci slibovali. Pro účastníky formule 1 se proto nejedná o oblíbenou destinaci.

Navíc pořadatelé mají potíže s placením poplatku za Grand Prix, chtějí ho snížit. "Chceme vylepšit naší současnou smlouvu s Formula One Managementem," potvrdil promotér závodu Won-Hwa Park v rozhovoru pro Sky Sports.

To z Jeongamu činí horkého kandidáta na vyřazení z kalendáře už v příštím roce. Park přiznal, že šance na setrvání nevidí příliš optimisticky. "Řekl bych, že je to tak 50 na 50, ale my velmi chceme tento závod dál pořádat."

Korejci by dokonce byli ochotní svůj závod posunout a udělat z něj noční Grand Prix, ale i to stojí na penězích. "Je to skvělý nápad. Rádi bychom zvážili pořádání nočního závodu, když nám pan Ecclestone dá lepší podmínky. Okruh je daleko od města, takže nemáme problémy s hlukem," dodal Park.

V provizorním kalendáři 2014 má Korea datum 27. 4., zápis je ale podmíněný dohodou s Ecclestonem.

Doporučujeme

Články odjinud