Konec příběhu. FIA potvrdila, že Hertovi superlicenci nedá | Foto: IndyCar

Foto: IndyCar

Konec příběhu. FIA potvrdila, že Hertovi superlicenci nedá

FIA potvrdila, že Colton Herta nedostane superlicenci. Amerického mladíka zvažoval Red Bull vedle Cunody u AlphaTauri.

Jezdec musí splnit několik podmínek pro zisk superlicence. Kromě například věku jde především o 40 bodů, které musí získat umístěním v konečném pořadí v různých kategoriích v posledních třech letech (nyní se berou kvůli covidu tři nejlepší výsledky z posledních čtyř let).

Herta by měl mít 32 bodů. Získal je za umístění v IndyCar. Musel by tak dostat výjimku a tu mu FIA neudělila. Konec konců k ní nebyl důvod.

„FIA potvrzuje, že prostřednictvím příslušných kanálů byl proveden dotaz, který vedl k tomu, že FIA ​​potvrdila, že jezdec Colton Herta nemá požadovaný počet bodů pro udělení superlicence FIA,“ uvedl mluvčí FIA.

„FIA neustále přezkoumává své předpisy a postupy, včetně těch, které se týkají způsobilosti k získání superlicence, přičemž hlavními faktory, které jsou v souvislosti s tímto tématem zvažovány, jsou bezpečnost, zkušenosti a výkonnost v kontextu dráhy.“

O Hertu měl zájem Red Bull pro AlphaTauri. Gasly by pak zamířil do Alpine. V tuto chvíli to neznamená, že k tomu nedojde. Ve hře o sedačku u AlphaTauri je Nyck de Vries. 

Doporučujeme

Články odjinud