Konec Grand Prix Singapuru? Fanoušci jsou proti!

Konec Grand Prix Singapuru? Fanoušci jsou proti!

V listopadu se objevily informace, že v Singapuru už nemají zájem pořádat Grand Prix formule 1. Co na to místní fanoušci?

Smlouva mezi Ecclestonem a Singapurem vyprší v letošním roce. Jednání o prodloužení sice probíhají, ale objevily se informace, že místní pořadatelé už o závod formule 1 nemají příliš zájem.

Obvykle dvouhodinový závod se v ulicích Singapuru jezdí od roku 2008. Jedním z problémů jsou samozřejmě peníze. Singapur stejně jako jiné okruhy musí platit obrovské poplatky.

Společnost YouGov se ale podle Reuters podívala na jiný aspekt — na názor místních obyvatel a fanouškovské základny. Výsledky? Celkem 57 % dotázaných si přeje, aby závody v Singapuru pokračovaly. Podle 70 % lidí má závod pro zemi přínos. Průzkumu se zúčastnilo 1002 respondentů.

YouGov ale provedla také velký průzkum v osmi zemích Asie a Tichomoří. Na Grand Prix Singapuru přece jen nechodí jen místní. Rozsáhlý region navíc hostí celkem pět velkých cen: Austrálie, Číny, Singapuru, Malajsie a Japonska.

V Malajsii nedávno řekli, že nemají zájem o pořádání Grand Prix po roce 2018 kvůli poklesu zájmu o F1 nejen v rámci prodeje vstupenek ale také sledovanosti v televizi.

Průzkumu se v osmi zemích regionu zúčastnilo 9332 lidí. Celkem 60 % by si přálo v rámci regionu více závodů. Kde konkrétně? Hongkong (33 %), Bangkok (27 %) a Sydney (20 %).

Na závod by se rádo podívalo přes 70 % lidí, ale odrazuje je vysoká cena lístků, náklady na dopravu nebo nutnost cestovat do jiné země.

Foto: Getty Images / Lars Baron 

Doporučujeme

Články odjinud