Končící kontrakt Vettela nerozhází, myslí si Leclerc

Končící kontrakt Vettela nerozhází, myslí si Leclerc

Monačan očekává, že německý pilot letos bude velice silný. Čtyřnásobný mistr světa se po letošní sezoně může stěhovat jinam.

Leclerc v první společné sezoně s Vettelem v týmu dokázal německou star porazit. V celkovém pořadí sezony 2019 skončil na čtvrtém místě. Dvaadvacetiletý pilot byl za své působivé výkony odměněn prodloužením smlouvy. U Ferrari tak zůstane nejmíň do roku 2024.

Sebastianu Vettelovi by smlouva měla skončit letos. Kam pak povedou jeho další kroky, nyní není jasné. Podle Leclerca ale nejistá budoucnost s Vettelem nic neudělá.

„Mám štěstí, že mám dlouhodobý kontrakt, je to velice pohodlná pozice. Vím také, jak se cítí on. V posledních dvou letech jsem měl vždy jen jednoroční smlouvu.

Nemyslím si ale, že by ho to nějak rozhodilo. Je to velmi silný jezdec, a očekávám, že letos se na tom nic nezmění.

Vyhovuje mi, že ho mám po svém boku. Ale samozřejmě budu respektovat rozhodnutí Ferrari, pokud sáhne po změně. Loni mezi námi došlo k pár složitým momentům, ale náš vztah to nijak neohrozilo.

Myslím, že je dobré, že jsme oba dost vyspělí a dokážeme oddělit to, co se děje na trati a co mimo ni,“ řekl Leclerc pro Autosport.

Kdy se duo Scuderie opět střetne na trati, však stále není jisté. 

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud