Komisaři musí být snad slepí, říká po GP Kanady naštvaný Vettel

Komisaři musí být snad slepí, říká po GP Kanady naštvaný Vettel

Pilot Ferrari Sebastian Vettel nesouhlasí s penalizací, kterou dostal ve Velké ceně Kanady vozů formule 1 od sportovních komisařů za incident, při kterém vyjel na trávu a vrátil se na trať těsně před Lewise Hamiltona. Pětisekundová penalizace jej připravila o vítězství a odsunula na druhé místo.

Vettel dal svou nespokojenost najevo po dojetí do cíle. „Musíte být úplně slepí, když si myslíte, že můžete přejet přes trávu a mít kontrolu nad autem. Měl jsem štěstí, že jsem nenarazil do zdi. Kam jsem sakra měl jet? Říkám vám, tohle je špatný svět. Toto není fér,“ řekl Vettel.

Šéf týmu Ferrari Mattia Binotto se snažil Vettela uklidnit, čtyřnásobný mistr světa však rozhodnutí komisařů nesl velmi těžce.

„Nejsem klidný. Tohle není fér, není to fér. Jsem naštvaný a mám na to právo, nezajímá mě, co říkají lidé.“

Vettel se nezúčastnil pozávodních rozhovorů před stupni vítězů, když okamžitě zamířil do zázemí Ferrari. Krátce poté se vrátil a zúčastnil se vyhlašování na stupních vítězů, kde jej Hamilton přizval, aby si spolu s ním stoupl na nejvyšší stupínek.

„Myslím, že jsem už řekl dost. Měli byste se zeptat lidí, co si myslí. Měli jsme skvělou show, zeptejte se lidí...“ řekl následně ještě na stupních vítězů v rozhovoru s Martinem Brundlem.

Lidé poté začali vyjadřovat svou nespokojenost. „Lidé by neměli bučet na Lewise. On viděl, co se děje... lidé by ale na něj neměli bučet. Pokud na někoho, tak by měli bučet na tato srandovní rozhodnutí.“

Vettel šel po závodě přestavět cedule v parc fermé

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud