Kombinace Vettela a Hamiltona by nebyla dobrá, říká Red Bull

Kombinace Vettela a Hamiltona by nebyla dobrá, říká Red Bull

Šéf týmu Red Bull Christian Horner znovu odmítl spekulace o možném příchodu Lewise Hamiltona do Milton Keynes. S Vettelem by si britský závodník nerozuměl.

"Papírově by sestava Vettel - Hamilton byla ohromně atraktivní," přiznal Horner. "Ale je třeba se podívat na dynamiku takového vztahu a je těžké si představit, jak by dva sportovci na vrcholu svých schopností mohli pracovat v harmonii pod jednou střechou."

"V takových chvílích je dynamika vztahů uvnitř týmu velmi důležitá. Historie ukázala, že to nefunguje, když se podíváte na Prosta a Sennu, Mansella a Piqueta, nebo dokonce Alonsa a Hamiltona. Lewis je úžasný jezdec, v současnosti asi jeden ze tří nejlepších na světě, ale my jsme v tuto chvíli spokojeni s dvojicí, kterou máme."

Horner ví, že je Red Bull díky své formě pro piloty atraktivní, ale Hamilton do konceptu rakouské stáje prostě nezapadá. "Jezdci Sebastianova a Lewisova kalibru by těžko mohli jezdit pod jednou střechou," zopakoval. "Lewis je skvělý jezdec a dá se pochopit, proč by mohl chtít jezdit pro Red Bull. Je to zřejmé. Ale bylo by to pro nás to nejlepší? Silně o tom pochybujeme."

Red Bull už jednoho mistra světa má a nemá vůbec žádné důvody k nespokojenosti. "Seb během kratší kariéry získal už víc vítězství než Lewis, má víc pole position a stejný počet titulů," spočítal. "My jsme ze Sebastiana naprosto nadšení."

A jak se při těchto diskuzích cítí Mark Webber, jenž usiluje o prodloužení smlouvy s Red Bullem o další rok? "Je tu dost dlouho na to, aby takové věci ignoroval," řekl Horner. "Domnívám se, že se v týmu cítí dobře, a kdyby měl nějaké starosti, jsem si jistý, že by si se mnou popovídal."

"Společně jsme se dohodli, že si sedneme a budeme jednat v létě. Klíčové pro obě strany je, aby měl výkonnost, motivaci a touhu pokračovat. V současnosti to všechno má, takže až trochu pokročí léto, sedneme si a budeme mít jednání, která s ním obvykle bývají přímočará. V současnosti nikam nepospícháme. Máme štěstí, že nemusíme nikam pospíchat."

Doporučujeme

Články odjinud