Kolizi způsobil Sutil, ne já, hájí se Maldonado

Kolizi způsobil Sutil, ne já, hájí se Maldonado

Pastor Maldonado se nedomnívá, že by jeho trest v belgické Grand Prix byl spravedlivý. Řetězec nešťastných událostí podle něj nastartoval Sutil.

Maldonado kolidoval v poslední šikaně se Sutilem a Di Restou. Zatímco německý pilot Force Indie mohl pokračovat, Skot na místě skončil.

"Předtím se mě dotkl Adrian, auto poskočilo a já nad ním ztratil kontrolu," popisoval incident ze svého pohledu Maldonado. "Zkřížily se nám cesty, protože jsem pustil volant, ten náraz s Adrianem byl dost tvrdý."

"Ta penalizace mě zklamala, protože si myslím, že to bylo způsobeno tím prvním kontaktem se Sutilem. Jsem zklamaný a jsem zklamaný kvůli Di Restovi. Byl jsem široký, protože mě trochu do strany vytáhl Gutiérrez."

"Snažil jsem se vrátit do stopy a Sutil mi zkřížil cestu, jakmile jsme byli uprostřed šikany mezi zatáčkami, z vnější na vnitřní stranu. Dotkl se mého předního křídla, část křídla šla pod auto a ztratil jsem přilnavost vpředu, takže jsem nemohl nic dělat. Nemělo to nic společného s Di Restou, úplně mě odepsal Sutil."

Venezuelan za to dostal od stewardů trest stop and go. Na otázku, zda vina leží místo něj na Sutilovi, ale odpověděl: "Těžko říct, ta zatáčka je velmi těžká, protože přijížděli jeden za druhým. Velmi agresivním způsobem mi zkřížil cestu. Já jsem se nebránil, nic jsem nedělal, zkřížil mě."

Doporučujeme

Články odjinud