Kolize náš dobrý vztah nepoškodí, říkají Hamilton a Button

Kolize náš dobrý vztah nepoškodí, říkají Hamilton a Button

Ačkoliv se mohlo zdát, že by incident na cílové rovince v Montrealu mezi Lewisem Hamiltonem a Jensonem Buttonem mohl znamenat konec dobrých vztahů u McLarenu, podle jezdců se tak nestane.

Jenson Button vysvětloval už při přerušení závodu kontakt s Hamiltonem tím, že ho za sebou neviděl, k čemuž dospěli také stewardi, a proto nikoho nepotrestali.

"Lewis ví, že jsem to neudělal schválně, a já vím, že ani on to neudělal schválně," řekl Button. "Mluvil jsem s ním před restartem závodu a je to dobré."

Hamilton vysvětlení svého kolegy přijal. "Samozřejmě si nemyslím, že to bylo úmyslné," uvedl. "Jensona znám dost dobře na to, abych věděl, že by to neudělal, je to dobrý člověk."

Nakonec vzal Hamilton vinu na sebe. "Když měli tu dlouho přestávku, Jenson za mnou přišel a řekl: ´Promiň, neviděl jsem tě.´ A já jsem mu řekl: ´Jo, celý to byla moje chyba, byl jsem ve špatnou chvíli na špatném místě,´" prozradil v rozhovoru pro BBC. "Myslím, že jsme dobří týmoví kolegové."

Zatímco po závodě v Monaku byl Hamilton neúspěchem velmi rozladěný, v Kanadě byl o poznání klidnější. "Nejsem frustrovaný, jsem uvolněný," řekl. "Kvůli těm náročným podmínkám mě ostatní asi za sebou neviděli, asi míň, než kdyby bylo sucho. Byly tu neúmyslné incidenty, kdy jsme se dostali do kontaktu, ale jsem za tým rád, všichni mají červená (vítězná) trika. Ostatní neslaví tak jako my, takže jsem spokojený."

A pro svého týmového kolegu měl nakonec jen slova chvály. "Musím Jensonovi upřímně poblahopřát. Odjel naprosto neuvěřitelný závod a vítězství si zcela zasloužil. Byl to opravdu fantastický výkon a od opravdu skvělého jezdce. Jen mě kvůli týmu mrzí, že jsme nezískali body s oběma vozy, protože jsme na tom velmi tvrdě pracovali. Závodní rychlost jsme měli dobrou a já jsem žádné problémy neměl."

Doporučujeme

Články odjinud