Kolize mezi Strollem a Hartleyem vyhodnocena jako závodní incident

Kolize mezi Strollem a Hartleyem vyhodnocena jako závodní incident

Pro domácího Lance Strolla skončila letošní Velká cena Kanady vozů formule 1 už v prvním kole, když kolidoval s Brendonem Hartleyem, který musel také ze závodu odstoupit.

V páté zatáčce prvního kola došlo mezi oběma piloty ke kontaktu poté, co musel Stroll korigovat přetáčivý smyk svého williamsu a Hartley se mu již při předjíždění z vnější strany nedokázal vyhnout.

Stroll přitom předvedl další velmi povedený start, když v první zatáčce předjel oba mclareny a ve třetí zatáčce Hartleyho. Stroll přitom podle svých slov mohl mít kontakt, při kterém dostal defekt pneumatiky.

Oba piloti byli po kolizi převezeni do lékařského střediska na okruhu, ze kterého byl Stroll propuštěn, zatímco Hartley odjel do nemocnice na další vyšetření. Výsledky vyšetření byly dobré a Hartley se proto mohl vrátit na okruh.

„Měl jsem dobrý start a vydělal jsem pár pozic, když jsem předjel oba mclareny na 13. místo,“ řekl Stroll pro Sky Sports. „V nájezdu do 5. zatáčky jsem byl bok po boku s Brendonem a začal jsem ztrácet kontrolu nad vozem. Korigoval jsem to, ale už bylo pozdě. Než jsem to vyrovnal, byli jsme vedle sebe a já se ho dotkl. Nebylo tu dost místa pro nás oba, a tak jsme skončili ve zdi.

Měl jsem nějaký kontakt, když jsem předjel mclareny a ve 4. zatáčce jsem se dotkl s Brendonem. Myslím, že se mě trochu dotkl, mohl tam být (defekt), ale zatím jsem se na to nepodíval s inženýry. Ano, je to závodění a takové věci se v prvním kole, kdy jedou vozy bok po boku, mohou stát.“

Sportovní komisaři se rozhodli nevinit z kolize žádného z jezdců. Šlo podle nich o závodní incident.

„Měl jsem dobrý start, podobný těm, co měli jezdci kolem mě, ale já byl trochu vlevo na vnějšku druhé zatáčky, což mě stálo pozici. Oproti Lancovi jsem měl lepší výjezd ze 4. zatáčky, ale ztratil kontrolu nad vozem, což nás oba poslalo do zdi,“ řekl Hartley.

„Je to smolné, protože tam byl prostor pro předjetí a těšil jsem se na dobrý závod. Je to frustrující způsob, jak zakončit Velkou cenu Kanady, jelikož jsem byl po celý víkend velmi spokojen se svou výkonností. Při návratu do paddocku jsem se zdržel, protože jsem byl převezen do nemocnice na preventivní kontrolu. Nicméně, jsem v pořádku, zdravý a připravený na další závod.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud