Kobajaši věří, že Renault dokáže své problémy vyřešit rychle

Kobajaši věří, že Renault dokáže své problémy vyřešit rychle

Pilot Caterhamu Kamuj Kobajaši je přesvědčený, že Renault problémy se svými motory vyřeší do prvního závodu letošní sezony, totiž do Velké ceny Austrálie 2014.

Během prvních letošních testů si černého Petra vytáhl Renault, dodavatel motorů pro týmy Red Bull, Lotus, Toro Rosso a Caterham, který musel v Jerezu řešit hned několik problémů se svými pohonnými jednotkami. Mezi tím, co se začínají šířit spekulace o tom, jaký by případně mohla mít špatná forma motoru dopad na výkony pilotů Red Bullu na začátku sezony, Renault slibuje, že svá selhání napraví už do dalších testů v Bahrajnu. Ve zlepšení formy věří i jeden z pilotů Caterhamu , totiž Kamuj Kobajaši.

"Nemám strach," říká Japonec. "V posledních několika letech odvedli skvělou práci, takže se opravdu nebojím. Už před tím, než jsme sem přijeli, zmiňovali, že jsou pozadu s programem. Ptal jsem se jich, jestli jsou tímhle výsledkem překvapeni, a oni odpověděli, že ne, protože jsou pozadu s plánem.

Uvidíme, jak moc budou v těchto dvou týdnech pracovat s daty a jak moc se v Bahrajnu zlepší. Pokud bude v Bahrajnu všechno v pořádku, budu opravdu šťastný. Je hlavně pro motory Renault, pro nás i pro Red Bull hodně důležité, aby všichni tyhle dva týdny pracovali. Pro všechny je to stejné, chybí nám spousta kilometrů," vysvětluje Kobajaši.

Doporučujeme

Články odjinud