Kobajaši trochu naštval Ferrari

Kobajaši trochu naštval Ferrari

Kamuj Kobajaši přiznal, že Ferrari není nadšené z jeho rozhodnutí opustit vytrvalostní závody a vrátit se do formule 1 s Caterhamem.

Byla to právě Scuderia, kdo Kobajašimu nabídl místo poté, co se Sauber rozhodl na konci roku 2012 pro obměnu jezdecké sestavy. Japonec loni soutěžil pro Maranello v cestovních vozech a měl nabídku na další sezónu, ale odmítl ji.

"Musím říct, že se jim moje rozhodnutí nelíbí," uvedl Kobajaši. "Ale řekl sem Stefanovi (Domenicalimu): 'Tohle je můj sen, být ve formuli 1, a myslím, že je to poslední šance být závodním jezdcem.'"

"Dal mi dobrou nabídku, ale bohužel jsem se musel rozhodnout takhle. Je to jen moje rozhodnutí a určitě musím Stefanovi poděkovat za podporu v loňském roce. Byla to pro mě skvělá zkušenost, ale já jsem tu pro formuli 1, ne abych jezdil v GT."

Kobajaši si byl jistý, že kdyby se na startovní rošt nevrátil letos, tak už nikdy. "Kdyby mi utekl letošní rok, myslím, že by byl konec, a proto jsem se pokusil využít tuto příležitost."

Caterham dlouho váhal mezi Kobajašim a Kovalainenem, takže nic nebylo jisté. "Proto to trvalo tak dlouho, protože jsme se nedokázali rozhodnout," potvrdil majitel týmu Tony Fernandes.

"Není tajemstvím, že mám vřelý vztah k Heikkimu, ale nakonec jsme všechno zvážili a dospěli k závěru, že Kamuj dá tomuto týmu novou jiskru. Chtěli jsme s tím trochu zamíchat a udělat něco jiného, než všichni čekali."

"On má tak trochu povahu 'všechno nebo nic', můžeme mít víc nehod, ale bude pořád bojovat a my jsme si mysleli, že to by to mohlo dát tomuto týmu tak trochu jiskru."

Doporučujeme

Články odjinud