Kobajaši přiznává, že se musí zlepšit, aby uspokojil Sauber

Kobajaši přiznává, že se musí zlepšit, aby uspokojil Sauber

Navzdory dobrým výsledkům Kamuj Kobajaši říká, že tým Sauber od něj očekává trochu víc. Své slabiny zná a pracuje na jejich odstranění.

Kobajaši závodí pro Sauber druhou sezónu a tým určitě nezklamal, protože má už jistou sedačku na příští rok. Ale své výkony potřebuje ještě zlepšit.

"Jezdci se musí pořád vyvíjet, nikdy si nemůžou myslet, že jsou dokonalí," řekl. "Pořád se učím, Peter (Sauber) určitě není spokojený, chtějí v týmu lídra. Loni jsme udělali pár chyb a měli problémy se spolehlivostí, ale letos se snažíme pravidelně bodovat a celkem se nám to daří. Příští rok potřebuji odlišný přístup, možná musím udělat další krok, víc bojovat. Určitě si musím najít nějaký cíl."

Sezóna 2012 je ale ještě daleko a Kobajaši ví, že má co zlepšovat ještě letos. Maximální výkony nepodává za všech okolností.

"Vím, že v kvalifikacích nepodávám dost dobré výkony," přiznal. "Je to tak, že když je auto dobré, jsem vždy OK. Ale pokud na tom auto není dobře, tak nevyužívám celý jeho výkon. V tom se musím zlepšit. Jde o všechno, sebedůvěru, zahřívání pneumatik, vyvážení a nastavení. Bez toho nepodám dobrý výkon."

V poháru jezdců je Kobajaši v současnosti na 11. místě s 27 body, což z něj činí nejlepšího jezdce mimo pětici velkých týmů. Jeho kolega Pérez je 15. s osmi body.

Doporučujeme

Články odjinud