Kobajaši pojede doma v Japonsku po sedmi letech

Kobajaši pojede doma v Japonsku po sedmi letech

Kamuj Kobajaši bude v Japonsku závodit po sedmi letech, Nick Heidfeld věří, že mu pomůžou zkušenosti s vozem získané v Singapuru. Technický ředitel James Key doufá, že se v pátek podaří najít správné vyvážení.

Sauber se stejně jako další stáje chystá na Velkou cenu Japonska v Suzuce, která se pojede příští neděli. Kamuj Kobajaši se těší, že bude závodit doma, Nick Heidfeld je rád, že opět pojede na své oblíbené trati.

Ač je Japonec, domácí Kobajaši už v Japonsku dlouho nesoutěžil. "V posledních sedmi letech jsem v Japonsku nestrávil příliš mnoho času. Bylo mi sedmnáct, když jsem v tu naposledy závodil," říká čtyřiadvacetiletý jezdec, který se na okruhu v Suzuce svezl loni s toyotou při pátečním tréninku. "Trať se mi velmi líbí, celé kolo je výzva. Myslím, že bude našemu autu sedět."

Heidfeld se k týmu naplno připojil teprve minulý týden v Singapuru a nyní ho čeká teprve letošní závodní víkend. Také on má trať v Suzuce velmi rád. Nejvíc si cení esíček v úvodním sektoru a rozmanité charakteristiky. "Už budu vědět víc o autě. To by mi mělo pomoci. Navíc rád jezdím do Japonska. Mám rád zdejší jídlo, kulturu a fanoušky. Je pěkné vidět, jak si závod užívají," pochvaluje si Velkou cenu Japonska Němec. 

Technický ředitel James Key doufá, že rychlý okruh s rychlými zatáčkami a ostrými změnami směru bude švýcarským vozům sedět. "Doufejme, že se nám v pátek podaří najít správné vyvážení. Použijeme stejné úpravy jako v Singapuru a pokusíme se je lépe využít. Budeme mít také některé novinky," slibuje inženýr.

Doporučujeme

Články odjinud