Kobajaši by jako své nové působiště preferoval tým Lotus

Do restaurace se suši se zřejmě nebude muset vracet.

Kamuj Kobajaši ve své premiéře v Brazílii příjemně překvapil. Na nováčka předvedl velice solidní výkon a vyvaroval se chyb. V Abú Zabí již porazil svého týmového kolegu Jarna Trulliho a získal body. Vypadalo to, že si třiadvacetiletý Japonec zajistil závodní sedačku v Toyotě pro příští rok. Kobajašiho nadějím však učinila přítrž zpráva, že Toyota své působení ve formuli 1 ruší.

Japonská automobilka se vyjádřila v tom smyslu, že Kazukimu Nakadžimovi i Kamuj Kobajašimu bude pomáhat v hledání nového angažmá, pokud možno ve formuli 1. Návrat do GP2 nejspíše pro Kobajašiho z finančních důvodů nepřipadá v úvahu. Rodák z Amagasaki je sice vítězem posledního ročníku GP2 Asia, v klasické GP2 ale prožil dvě nepříliš úspěšné sezony. V obou skončil šestnáctý.

Kobajaši věří, že pokud ve formuli 1 zůstane, bude to v jednom z nových týmů. Jako každý jezdec sice v koutku duše sní o angažmá u Ferrari či McLarenu (ten má navíc u Kobajašiho plus díky užívání motorů Honda v minulosti), uvědomuje si ale, že podobná přání jsou v současné době neuskutečnitelná.

"McLaren je úplně jiná liga, to samé s Ferrari, o Renaultu si nejsem jistý, Red Bull má plno, Brawn myslím podepsal s Rosbergem, Williams má také plno. Nevím, jestli uvidíme příští rok na trati Sauber. Toro Rosso si chce ponechat své stávající jezdce. Myslím si tedy, že mám šanci jen v některém z nových týmů. Kdybych si měl vybrat, byl by to Lotus. Už kvůli jménu," řekl.

Z nových týmů je ale nejspíš mimo hru Campos. Do toho míří Bruno Senna a je pravděpodobné, že ho doplní zkušeným jezdcem, dost možná Pedrem de la Rosou.

Kobajaši se ještě před odchodem Toyoty nechal slyšet, že pokud nesežene závodní sedačku pro příští rok, pravděpodobně se vrátí pracovat do suši restaurace svého otce. Tam už mimochodem letos pracoval. Na dotaz, zda věří, že si svými výkony zasloužil místo v královně motorsportu pro sezonu 2010, odpověděl následovně:

"Vypadá to, že média tomu věří! Hodnocení, která jsem si o sobě mohl přečíst, byla po obou dvou závodech úžasná! Moc vám hoši děkuji!"

 

Doporučujeme

Články odjinud