Klíčem k letošnímu šampionátu bude pro Red Bull Alonso, soudí Horner

Klíčem k letošnímu šampionátu bude pro Red Bull Alonso, soudí Horner

I když nemá nejlepší auto, vede Fernando Alonso šampionát. Podává velmi dobré výkony, a proto ho u Red Bullu považují za hlavního soupeře.

Letošní šampionát stále nemá žádného jasného favorita a ve vedení je jezdec, který tam kvůli kvalitám svého vozu ani neměl být. Alonso je první díky svým velmi dobrým a vyrovnaným výkonům, a když jezdí takhle, je podle Red Bullu třeba s ním počítat v boji o titul až do konce roku.

"Je to naprostá pravda," odpověděl šéf úřadujících mistrů Christian Horner na otázku, zda bude Alonso jedním z hlavních soupeřů jeho týmu. "Fernando vede o tři body před našimi jezdci, kteří teď mají stejně bodů. V současnosti je to otevřené, vážnými kandidáty je teď šest nebo sedm jezdců."

Díky vyrovnanosti svých jezdců vede Red Bull šampionát týmů o 38 bodů a Horner se nedomnívá, že by si Vettel a Webber vzájemně škodili v šampionátu jezdců, zatímco Alonso u Ferrari ohrožován Massou není.

"Nemyslím, že by si naši kluci brali body, tady (v Monaku) dojeli na prvním a čtvrtém místě, při závodění mají volné ruce. Fernando jezdí velmi dobře a bude klíčovým faktorem v celém tomto šampionátu, to je jisté," řekl.

Šéf Red Bullu také dobře ví, že je letošní forma jednotlivých týmů velmi nepředvídatelná, proto si netroufá tvrdit, že jeho tým vedení v šampionátu udrží.

"Body můžou zmizet stejně rychle, jako přišly. Tým pracuje velmi dobře a je to těžký rok kvůli změnám v pravidlech a zejména pak kvůli komplexnosti pneumatik. Ale myslím, že pracujeme velmi dobře."

K soupeřům Horner dodal: "McLaren teď neměl dobrý víkend, ale jak vidíte, forma je jako na houpačce. Nezapomeňte, že před dvěma týdny nás Pastor Maldonado předjel o kolo, takže se forma mění. Bylo by pošetilé odepisovat tak kvalitní týmy, jako jsou McLaren nebo Ferrari."

Doporučujeme

Články odjinud