Klíč k úspěchu je v detailech, říká Arrivabene ke snaze dohnat Mercedes

Klíč k úspěchu je v detailech, říká Arrivabene ke snaze dohnat Mercedes

Ferrari se v sezóně 2016 hodlá znovu stát plnohodnotným aspirantem na mistrovský titul.

Ferrari před sezónou 2016 pracuje na všech oblastech svého vozu, klíč k úspěchu totiž tentokrát tkví v detailech. Takový je názor šéfa týmu Maurizia Arrivabeneho.

Italská stáj v loňském roce zažila velice nepovedenou sezónu, letos se však oklepala a zaznamenala výrazný posun vpřed. Sebastian Vettel vybojoval tři vítězství a stáj z Maranella obsadila celkové druhé místo za dominantním Mercedesem.

Zatímco velkého pokroku je možné dosáhnout zejména ve vývoji motoru, Ferrari se podle Arrivabeneho soustředí také na aerodynamiku a šasi, přičemž tým podle Itala zkoumá každý detail.

„Musíme tvrdě pracovat na všech oblastech auta, musíme znovu pokročit s motorem, potřebujeme pracovat na šasi a také na aerodynamice. Motor je pro nás velice důležitý, letos jsme ho hodně zlepšili.

Pánové z oddělení pro šasi a aerodynamiku také nespali. Pokud chcete být v perfektní situaci, musíte znát každý detail, protože v detailech je zakopaný pes. Nejdůležitější je však zajistit, aby všichni kluci pracovali společně a navzájem si pomáhali.“

S ohledem na první sezónu v roli šéfa Ferrari Arrivabene podotkl, že vášeň je pro něj stále klíčovým prvkem.

„Řadu let cestujete po světě a lidé si myslí, že navštěvujete hezká místa a bavíte se, co ale musím říct, je, že když chcete dělat tuhle práci, potřebujete velkou vášeň a ta vášeň vás žene dál.“

Foto: Getty Images / Clive Rose

Doporučujeme

Články odjinud