Klepeme na stupně vítězů, říká Mallya před 100. závodem Force Indie

Klepeme na stupně vítězů, říká Mallya před 100. závodem Force Indie

Spolumajitel Force Indie Vidžaj Mallya je spokojený s výkony obou jezdců a týmu v letošní sezóně. Věří, že se brzy objeví mezi třemi nejlepšími v cíli Grand Prix.

Force India oslaví v Montrealu jubileum, pojede svůj 100. závod formule 1. "Když jsme v roce 2008 začínali, měli jsme jen ambici postoupit z první části kvalifikace a snili jsme o bodech," vzpomínal Mallya. "Jak si dnes stojíme, je velmi potěšující a motivuje nás to, abychom v dalších 100 závodech pracovali stejně tvrdě."

O ideální oslavě má Mallya konkrétní představu. "Myslím, že teď klepeme na dveře našich prvních stupňů vítězů od roku 2009, a je čas udělat tento důležitý krok. Montreal by pro to byl skvělým místem. Je to trať, která nahrává předjíždění a náš vůz předvedl rychlost na přední místa, takže možné je všechno."

Na optimismu Mallyovi dodává poslední závod v Monaku. "Oba naši jezdci a tým podali v ulicích Monte Carla super výkony a je velmi uspokojivé nás vidět po první třetině sezóny na pátém místě šampionátu."

"Závod v Monaku ukázal jasnou třídu obou našich jezdců a asi pomohl utišit některé kritiky týmu. Adrianovy manévry na dva bývalé mistry světa si budeme pamatovat dlouho, stejně jako Paulův odhodlaný výkon při posunu ze 17. na deváté místo."

Cílem pro zbytek sezóny je samozřejmě udržet se vysoko v poháru konstruktérů, ale Mallya ví, že je to velmi těžký úkol.

"Jsem hrdý na všechny v týmu, protože jsme dosáhli dobrých výsledků a získali 44 bodů navzdory některým velmi nešťastným okolnostem. S trochou štěstí navíc bychom byli ještě dál před McLarenem, ale soustředíme se na budoucnost."

"Víme, že naši soupeři budou v příštích pár závodech konkurenceschopnější, ale my jsme ukázali, že se dokážeme přimíchat mezi velké týmy, což máme v úmyslu i pro příští závody."

Doporučujeme

Články odjinud