Klání pilotů novějších týmů dopadlo nejlépe opět pro Caterham

Klání pilotů novějších týmů dopadlo nejlépe opět pro Caterham

Výsledky trojice "nováčků" žádná větší překvapení nepřinesly, konec pole za Caterhamem uzavírají piloti Marussie a HRT.

Caterham

Heikki Kovalainen (19.): "Kolo, které jsme si dnes připsali, bylo vlastně perfektní - neudělal jsem žádné chyby, trefil ideální stopu v každé zatáčce a jsem spokojen s tím, co se mi podařilo z vozu dostat. Naším jasným cílem je snižovat ztrátu na soupeře před námi. Stále se učíme, jak plně využít vylepšení, která jsme přivezli už na Silverstone. Celkově je na voze mnoho prvků, jejichž potenciál se nám zatím nepodařilo naplnit. Pomohlo by nám více kol na suchu. Budeme na tom pracovat a snad to už zítra bude lepší. Mělo by být sucho. Teplejší počasí v Maďarsku by nám rozhodně mělo sedět víc."

Vitalij Petrov (20.): "Byla to pro mě poněkud obtížná kvalifikace. Déšť na konci třetího volného tréninku úplně změnil podmínky na trati. Měli jsme jisté problémy se zahříváním předních pneumatik, což ve spojení s hustým provozem zapříčinilo, že jsem oproti tréninku nemohl jet úplně naplno. Na druhou stranu je pozitivní, že v průběhu víkendu dosahujeme pokroku. Jdeme správným směrem a myslím si, že se nám bude dařit, neboť závodní rychlost máme slušnou."

Marussia

Charles Pic (21.): "Většinu třetího tréninku jsem musel kvůli výměně motoru vynechat. S kvalifikací jsem ale velice spokojený. Na volitelné směsi pneumatik jsem do té doby odjel pouze tři kola. Předpověď počasí pro první část kvalifikace byla nejistá, a tak jsem se cítil poněkud nepřipraveně. Ve voze jsem se ale cítil velmi dobře a myslím si, že to mohlo být i o dost lepší. Ve svém nejlepším kole jsem sice v prvním sektoru chyboval, ale další dva sektory naštěstí byly dobré. Jsem natěšený na to, co předvedeme v závodě. Mé díky náleží týmu, který se stará o můj vůz. Těch několik kol ve třetím tréninku bylo velmi důležitých a nebýt rychlé výměny motoru, nikdy bych neměl příležitost je zajet."

Timo Glock (22.): "Prvním pátečním kolem pro mě začal perný výkon. S vozem se trochu trápím, neboť zadní část má tendenci být nestabilní. Už v pátek jsme vyzkoušeli několik způsobů, jak se těchto problémů zbavit. Dosud jsme ale příčinám našich potíží neměli čas plně porozumět. Samozřejmě nás ještě čeká závod, ve kterém se může stát mnohé. Bude-li sucho, budeme se snažit jet naplno a získat co nejlepší výsledek. Děkuji všem fanouškům za podporu, kterou mi vyjadřují. Doufám, že zítřek se nám povede více."

HRT

Pedro de la Rosa (23.): "Mohla to být velice dobrá kvalifikace, ke konci jsem měl průběžný čas o devět desetin lepší. V posledních dvou zatáčkách jsem ale před sebou měl jiný vůz a ztratil dvě pozice. Všichni se musíme vzájemně respektovat, ale nyní bychom se měli soustředit na zítřek. Pominu-li tento problém, ranní trénink i kvalifikace proběhly dobře. Vůz se chová správně a normálně bychom byli velmi blízko Marussii. To důležité se ale odehraje zítra. Musíme se soustředit na to, abychom dobře odstartovali. Čekáme, že bude sucho, posledních několik dní nám ale ukázalo, že stát se může cokoliv."

Narajn Kartykejan (24.): "Druhý včerejší trénink se jel na mokru. Dnes ráno bych neodmítl více kol na suchu, neboť jsem měl k dispozici pouze hodinu jízd. Přesto jsme ale odvedli dobrou práci. V kvalifikaci jsme ztratili jen tři desetiny na Pedra, takže mám radost. Po posledním tréninku jsem čekal, že ztráta bude větší, ale před kvalifikací jsme se hodně zlepšili. Uvidíme, jaké zítra bude počasí. Ať už to ale bude vypadat jakkoliv, čeká nás lítá bitva s našimi soupeři."

Doporučujeme

Články odjinud