Key věří, že Toro Rosso může bojovat o šesté místo v Poháru konstruktérů

Key věří, že Toro Rosso může bojovat o šesté místo v Poháru konstruktérů

Technický ředitel Toro Rosso upozornil, že i když tým disponuje omezenými zdroji, má velké odhodlání posunout se dopředu. Důležité také bude, jak jednotlivé stáje přistoupí k přípravě na rok 2014.

Technický ředitel Scuderie Toro Rosso James Key, který do týmu přišel loni ze Sauberu, věří, že stáj z Faenzy může bojovat o šestou příčku v Poháru konstruktérů a splnit tak cíl, který při prezentaci vozu STR8 stanovil šéf Franz Tost.

Vzhledem ke zdrojům, jakými tým disponuje, považuje Key tento cíl za ambiciózní, ale nikoliv nereálný. "Jedna věc je ambice toho dosáhnout. Nemyslím, že by tu byl kdokoliv spokojený s devátým místem v Poháru konstruktérů. Druhá věc je velikost týmu, zdroje, které máme a na kterých stavíme. To je pochopitelně velká otázka," uznává. "Pokud se ale dostaneme mezi týmy, které byly loni před námi, není důvod, abychom o tuto pozici nebojovali."

Key dodává, že víra v dosažení cíle i vůle dosáhnout jej Scuderii nechybí. Velkou výzvu vidí i ve změně v pravidlech, která má vstoupit v platnost v roce 2014. Podle konstruktéra bude záležet jak moc se stáje během sezony zaměří na přípravu vozů na další rok. "Týmy se k tomu postaví odlišně v závislosti na své struktuře a dalších faktorech. Během sezony bude těžké dlouhodobě vylepšovat letošní auto. Vzniknou rozestupy podle toho, jak se budou stáje připravovat na příští sezonu," tuší.

Toro Rosso dosáhlo šesté příčky v Poháru konstrukétrů jen jednou, v sezoně 2008, kdy s ním Sebastian Vettel vyhrál Velkou cenu Itálie, od té doby umístění týmu v Poháru konstruktérů osciluje okolo devátého místa.

Doporučujeme

Články odjinud