Key nás rychle postavil na nohy, chválí technického ředitele Sauber

Key nás rychle postavil na nohy, chválí technického ředitele Sauber

Po odchodu BMW se tým Sauber zmítal v problémech a podával špatné výkony. Situaci dokázal rychle otočit nový technický ředitel James Key, který do Hinwilu přišel z Force Indie.

"James Key dokázal v krátké době velké věci," uvedl Peter Sauber pro Revue Automobile. "On a jeho tým rychle identifikovali slabiny C29 a připravili plán řešení, který byl účinný. Poté, co jsme z prvních osmi Grand Prix přivezli jediný bod, jsme jich v následujících osmi získali 36."

Key přišel do Sauberu těsně před začátkem sezóny, takže nemohl ovlivnit počáteční vývoj monopostu C29. Na letošním C30 už ale pracuje naplno. "Laťku jsme si nastavili vysoko a vypadá to dobře," popisoval Sauber. "James Key v minulosti dokázal, že umí stavět rychlá auta."

V letošní sezóně sice Hinwilští nebudou mít ani jednoho zkušeného pilota, ale to podle Saubera nic neznamená. "V roce 2001 jsme zažili jednu ze svých nejlepších sezón s nováčkem Kimim Räikkönenem a Nickem Heidfeldem, který byl teprve ve své druhé sezóně," připomněl.

"Technicky vzato Kamuj v roce 2010 hodně pokročil a nepochybuji o tom, že se může i nadále vyvíjet v roli nového lídra týmu. Co se týče Sergia, jeho talent je evidentní. Bude se muset rychle učit s pomocí Kamuje."

Doporučujeme

Články odjinud