Když se naskytne příležitost, jsem připraven bojovat o vítězství, říká Alonso

Když se naskytne příležitost, jsem připraven bojovat o vítězství, říká Alonso

Fernando Alonso vydělal na penalizaci Lewise Hamiltona a odstartuje do zítřejší premiérové Velké ceny Indie z třetího místa. Týmový kolega Felipe Massa se na startu postaví na místo šesté. AKTUALIZOVÁNO

Fernando Alonso je ze svého třetího místa na startu do Velké ceny Indie nadšen: "Myslím si, že je pro nás důležité být v prvních dvou řadách na startovním roštu, protože normálně se v sobotu trápíme, potom se ale v závodě hodně zlepšíme. Být na startu třetí nám dává možnost získat lepší výsledek v závodě, protože tam jsme většinou v pohodě. Když startujeme pátí nebo šestí, pak vedoucí skupinu doženeme příliš pozdě. Pokud tedy startujeme vpředu, máme větší šanci."

Alonsovi je jasné, že zítřejší závod bude těžký, proto si jako cíl stanovil jen dojet na stupních vítězů. Pokud se však naskytne příležitost, je Španěl připraven bojovat o vítězství: "Důležité je být na podiu. Vyhrát závod ale není v naší situaci nemožné, protože o vítězství jsme bojovali i v Suzuce, kde jsme startovali pátí. Zítra budeme muset mít dobrý závod a bojovat o podium. Pokud se objeví šance na boj o vítězství, jsem si jist, že ji využijeme."

Dvojnásobný mistr světa také popírá, že by byl zvýhodněn jezdec startující z čisté stopy: "Myslím si, že obě strany jsou dost špatné. Není tu žádná čistá stopa."

Felipe Massa na konci třetí části kvalifikace havaroval, když v zatáčce číslo 9 najel na obrubník, o který si poničil zavěšení kol. "Je to vysokorychlostní zatáčka, kde máte velmi nízké obrubníky. Tenhle je ale velký a hodně vystouplý. Když jedete takhle velkou rychlostí, auto má pak velký přítlak, tedy hodně síly směrem k zemi. Najedete-li na něco takhle tvrdého, můžete si poškodit zavěšení, to se přesně stalo mně." Massa proto navrhuje, aby se pro příští léta situace okolo tohoto nebezpečného obrubníku nějak rozumně vyřešila.

"Jsem zklamaný, protože si myslím, že jsme měli velkou šanci startovat s oběma auty v nejlepší čtyřce. Kvůli té nehodě to ale nebylo možné," stěžuje si Brazilec.

 

Doporučujeme

Články odjinud