Kdyby Webber po závodě potřeboval kapesníčky, rozhodl se špatně

Kdyby Webber po závodě potřeboval kapesníčky, rozhodl se špatně

Australana mile potěšilo přívětivé loučení ze strany soupeřů a kolegů. Do závodu ale nastupuje s čistou myslí a hodlá podat co nejlepší výkon.

Mark Webber patří k nejsledovanějším mužům tohoto víkendu. A z pochopitelného důvodu. Australského veterána totiž čeká poslední závod v kariéře jezdce formule 1. Bránil se sice většímu rozpuku emocí, nicméně sám přiznává, že prožívá velmi speciální chvíle.

"Brífink jezdců byl hodně zajímavý. Kluci mě velmi vřele přivítali. Příjemně jsem si s nimi popovídal, bylo to fajn. Právě s nimi jsem v posledních sedmnácti letech ze všech sil soupeřil. Je to dojemné. Trochu mě to probudilo. Co se všeobecného shonu a zájmu týče, nechtěl bych ve formuli 1 končit každý víkend, ale gesto mých kolegů je pro mě opravdu cenné. 

A vlastně i z celého světa jsem dostal spoustu krásných zpráv. Těžko tomu lze uvěřit. Opravdu moc to pro mě znamená. Většinou pilot formule 1 končí z nějakého důvodu, a obvykle proto, že už není v top formě, nebo se v průběhu zimy dozví, že má padáka. Já mám to štěstí, že vím, že mě čeká poslední závod. Proto můžu v poklidu vyjet na trať a pokusit se podat co nejlepší výkon.

Tu a tam mi možná hlavou proletí jisté myšlenky, ale musím se snažit je co nejvíc vytěsnit a soustředit se na svou práci. Na konec jsem v kvalifikaci vůbec nemyslel. Nejvíce emocí ve mně nejspíše bude při posledním vystoupení z vozu. Kdybych ale potřeboval kapesníčky, asi jsem udělal špatné rozhodnutí. Těším se na svůj poslední závod a pokusím se předvét v nejlepším světle," citoval Webbera Autosport.

Po sezoně Webber zamíří k Porsche, které se chystá opět opanovat vytrvalostní závody, včetně čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans.

Doporučujeme

Články odjinud