Kdyby tak pršelo, přeje si před Brazílií Verstappen

Kdyby tak pršelo, přeje si před Brazílií Verstappen

Max Verstappen má v posledních závodech dobrou formu, což korunoval vítězstvím v Mexiku. Dalším závodem na programu je brazilská grand prix, kde loni mladý Nizozemec uchvátil skvělým výkonem na vodě. Týden před závodem Verstappen opět doufá v pomoc z oblohy.

Loňská Velká cena Brazílie se na dlouhou dobu vryla do paměti fanoušků formule 1 a motorsportu obecně. Souboj o titul mistra světa mezi Nicem Rosbergem a Lewisem Hamiltonem okořenily na Interlagosu padající provazce deště a famózní Verstappenova stíhací jízda na mokré trati.

Holandský mladík ve službách stáje Red Bull byl za svůj výkon po závodě odměně pohárem za třetí místo. V letošním roce by si Verstappen v Brazílii opět rád zazávodil na vodě.

„Těšíme se na další dobrý výkon na Interlagosu, loni to byla na vodě velká zábava. Loňský ročník jsem si vážně užil. Svedl jsem několik soubojů a nakonec jsem i vystoupil na pódium,“ řek Verstappen pro f1i.com.

„Dostal jsem se i do obtížné situace nedaleko vjezdu do boxové uličky, situaci jsem ale dokázal zachránit a dojel jsem si pro dobré umístění,“ zmínil svůj famózní záchranářský manévr mladý nizozemský pilot.

„Doufám v další propršený závodní víkend na Interlagosu. Místní okruh nám totiž kvůli velkému převýšení na trati v suchých podmínkách asi příliš sedět nebude.“

O počasí na Interlagosu nám více napoví předpověď ze začátku příštího týdne. Nyní se tak Verstappen těší alespoň na hlasité a nadšené domácí fanoušky.

„Startovní rovinka je zde poměrně úzká, takže se dostanete hodně blízko k tribuně. To je jedinečný zážitek. Brazilští fanoušci jsou velmi zapálení a atmosféra na roštu před startem je fantastická.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud