Kdyby tak bylo v Praze jako v Melbourne

"Trochu rozzlobený Domenicali vyzýval novináře, ať po nezáživném závodě v Bahrajnu nedělají situaci ještě horší."

Mnozí říkají, že sezona začíná až v Melbourne a do určité míry mají pravdu. Jsem přesvědčen, že je to nejlépe organizovaná grand prix v kalendáři. Lidé mají úžasný přístup, nádherné město, podobně jako v kanadském Montrealu.

Často si představuji, že půjdu například v Praze do obchodu a lidé se tam k sobě budou chovat stejně jako v Melbourne. To by bylo úžasné!

Oficiální tisková konference FIA se šéfy týmů Brawnem (Mercedes), Domenicalim (Ferrari), Hornerem (Red Bull) a Whitmarshem (McLaren) byla hodně zajímavá. Z oficiálního přepisu to tak asi nevyzní, ale zejména Domenicali byl na novináře trochu rozzlobený, když je vyzýval, aby po nezáživném závodě v Bahrajnu nedělali situaci ještě horší.

Kdyby podle Domenicaliho neměl Vettel problémy se zapalovací svíčkou, mohli by jej Alonso a Massa dojet a ještě by z toho mohl být zajímavý souboj o vítězství. A situace by byla naprosto opačná.

Stejně by tomu tak mohlo být, kdyby se začínalo v Melbourne. Tam se na zimní čas přechází až příští víkend a oproti loňsku to vypadá na zataženou oblohu, tedy větší tma. Navíc ve velkých cenách Austrálie vyjede safety car na trať v průměru 1,5 krát. Předpověď hlásí 70% pravděpodobnost deště, a to nemalého.

Domenicali navíc očekává, že v průběhu sezony pomalejší týmy budou dotahovat nejsilnější čtyřku. Viz Renault coby vítěz prvního tréninku, který si od Domenicaliho vysloužil pochvalu.

Určitě to nebude tak hrozivé, jak to po Bahrajnu vypadalo.

Doporučujeme

Články odjinud