Kdyby lidé znali pravdu, spekulace o jezdcích by nečetli, říká šéf Ferrari

Kdyby lidé znali pravdu, spekulace o jezdcích by nečetli, říká šéf Ferrari

Stefano Domenicali se coby šéf Ferrari směje všem spekulacím o jezdecké sestavě jeho týmu. Nenechá se jimi rozhodit, protože zná pravdu.

V posledních týdnech se hodně spekuluje nejen o jezdecké sestavě Red Bullu, ale také Ferrari. A tentokrát nejen v souvislosti s Massou, ale i o Fernandu Alonsovi ve spojení s Red Bullem, byť ten má s týmem smlouvu až do roku 2016.

"Patři to k psychologické hře, která se tu hraje, jestli to někdo sleduje," komentoval Domenicali pro oficiální stránky formule 1. "Upřímně, já se o to nezajímám. Skutečnost je taková, že jsme zcela jednotní v touze po vítězství a máme dlouhodobou smlouvu, všechny tyto zprávy prostě nejsou relevantní."

"Já mám tu výsadu, že se na tyto věci dívám s velkým odstupem, takže se směju a myslím na chudáky lidi, kteří tyto věci čtou. Pokud by skutečně znali pravdu, takové absurdní věci by nikdy znovu nečetli."

Faktem ale zůstává, že Ferrari zatím neoznámilo, jestli prodlouží kontrakt s Massou. "S rozhodnutím nepospícháme. Je tu mnoho možností," poukázal Domenicali. "Nezapomínejte, že všichni chtějí jezdit pro Ferrari. Musíme si počkat a uvidíme."

"Mojí preferovanou volbou by samozřejmě bylo nechat si Felipeho, protože Felipe je velmi dobrý člověk, velmi oddaný týmu, a když se podíváte kolem, není tu moc jezdců, kteří by mohli přestoupit a hned mít výsledky."

"Ale my samozřejmě potřebujeme od Felipeho dobré výsledky, takže proto nebudeme pospíchat, musíme udělat správné rozhodnutí pro tým. Jakmile se rozhodneme, oznámíme to oficiálně, abychom navždy umlčeli všechny spekulace. Až budeme připraveni..."

S Massovým místem bývá spojován Kimi Räikkönen, který by pravděpodobně dokázal mít výsledky hned po přestupu.

"Kimi je velmi rychlý jezdec a všichni vědí, jak si ho cením," uvedl Domenicali. "Ale pokud to teď budu komentovat, bude to bráno jako přímá odpověď. Jak jsem řekl, nepospícháme a uděláme správné rozhodnutí ve správnou chvíli."

Doporučujeme

Články odjinud