Kdo nastoupí v testech na okruhu v Barceloně?

Kdo nastoupí v testech na okruhu v Barceloně?

V úterý a ve středu se v Barceloně uskuteční první sezónní testy, ve kterých dají týmy šanci mladým jezdcům.

Za Ferrari bude testovat člen Jezdecké akademie Raffaele Marciello, který s SF15-T bude jezdit v úterý, než předá vůz Estebanu Gutiérrezovi.

Mexičan před letošní sezónou získal u italské stáje místo rezervního pilota poté, co tři roky strávil v závodní sedačce u týmu Sauber.

Ve středu však bude testovat také Marciello, který je letos rezervním jezdcem Sauberu, když usedne právě do monopostu švýcarské stáje.

Člen juniorského programu Red Bullu Pierre Gasly, který letos s Marciellem soupeří v GP2, je dalším pilotem, který za dva dny vystřídá dva monoposty. V úterý usedne do toro rosso, ve středu do red bullu.

U Red Bullu pak bude v úterý testovat Daniil Kvjat, zatímco u Toro Rosso ve středu Carlos Sainz jr..

Dvoudenní program bude mít v Barceloně také rezervní pilot Mercedesu Pascal Wehrlein. Nejprve v úterý u Force Indie, než ve středu převezme mercedes po vítězi Velké ceny Španělska Nicu Rosbergovi.

Premiéru s vozem F1 nabídne Nicku Yellolymu Force India. 24letý Brit pro tým odvedl v minulosti hodně práce na simulátoru.

Yellolyho doplní ve středu na trati další dva Britové - Jolyon Palmer poté, co, stejně jako Marciello, dostal šanci v prvním pátečním tréninku, bude jezdit pro Lotus; a Alex Lynn, který si poprvé vyzkouší vůz Williamsu poté, co byl na začátku roku oznámen coby vývojový pilot týmu.

Jako poslední tým zveřejnil až v průběhu pondělí svou jezdeckou sestavu pro testy McLaren. V úterý usedne do kokpitu vozu MP4-30 testovací jezdec stáje Oliver Turvey. Brit v letošní sezóně závodí v japonském šampionátu Super GT za tým Dome Honda. Druhý den testů pak bude jezdit Jenson Button, který si po nedělním závodě stěžoval na "děsivé" řízení vozu.

Ze závodních jezdců se v testech představí ještě Pastor Maldonado (Lotus), Felipe Massa (Williams) a Marcus Ericsson (Sauber).

Manor již dříve avizoval, že se těchto testů nezúčastní.

Tým Úterý Středa
Mercedes N. Rosberg P. Wehrlein
Ferrari R. Marciello E. Gutiérrez
Red Bull D. Kvjat P. Gasly
Williams F. Massa A. Lynn
McLaren O.Turvey J.Button
Lotus P. Maldonado J. Palmer
Force India P. Wehrlein N. Yelloly
Toro Rosso P. Gasly C.Sainz jr.
Sauber M.Ericsson R.Marciello

Foto: Getty Images / Paul Gilham

Doporučujeme

Články odjinud