Kdo nahradí Rosberga? Ve hře je několik jmen

Kdo nahradí Rosberga? Ve hře je několik jmen

Svět formule 1 se zastavil. Nico Rosberg nečekaně oznámil konec kariéry ve formuli 1. Kdo bude týmovým kolegou Lewise Hamiltona v příštím roce?

Mercedes má výhodu v několika mladých jezdcích. Samozřejmě ve formuli 1 je možné všechno, takže konečný výběr může být i takový, který by dnes čekal málokdo. Tohle jsou ale možné varianty:

Pascal Wehrlein (22 let)

Šampion DTM z roku 2015 letos jezdil ve formuli 1 za Manor. Kromě Rosberga a Hamiltona patrně nikdo jiný nezná Mercedes lépe. S vozy Mercedesu jezdil během různých testů. Z hlediska papírování by byl Wehrlein i nejjednodušší možností. Místo pro příští rok ještě oficiálně nemá.

Esteban Ocon (20 let)

Mladý Francouz se v paddocku vyzná! Byl rezervním jezdcem Renaultu, patří oficiálně Mercedesu, jezdil za Manor a příští rok má usednout do kokpitu Force Indie. Ocon má přece jen méně zkušeností než Wehrlein, ale podle rozhodnutí a argumentace Force Indie se zdá, že má více talentu. Uvolnit ho ze smlouvy u indického týmu by asi byl drobný problém, ale pro Mercedes ne neřešitelný.

Valtteri Bottas (27 let)

Velmi zkušený jezdec, který je v F1 od roku 2012. Bottas sice není jezdcem Mercesu, ale Toto Wolff je jedním z jeho manažérů a velmi dobře ho zná.

Fernando Alonso (35 let)

Tohle asi není reálná varianta a to nejen proto, že má Alonso smlouvu s McLarenem. Jméno dvojnásobného mistra světa zmiňujeme záměrně. Když Mercedes vloni jednal s Hamiltonem o prodloužení smlouvy, zmínil Toto Wolff jeho jméno jako variantu pro případ, že by jednání dopadla špatně.

„Jsem optimistický, prioritou je pokračovat s těmito jezdci. Pokud by to nebylo možné, tak nejvyšší prioritu má Alonso následovaný Bottasem,“ řekl tehdy Wolff.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud