Kdo nahradí Gaslyho v USA? Rodí se překvapivé jméno

Kdo nahradí Gaslyho v USA? Rodí se překvapivé jméno

Pierre Gasly by zatím podle nepotvrzených informací měl v USA chybět a pojede v Japonsku poslední dva závody super formule, ve které bojuje o titul.

Je to paradoxní. Red Bull vždy nebo minimálně v posledních několika letech spoléhal na vlastní jezdce. Nyní ale nemá koho posadit do Toro Rosso. Musí se proto poohlédnout kousek vedle.

Objevuje se jméno Sébastiena Buemiho. Ten je podle Motorsport.com skutečně ve hře, ale spíše jako záložní řešení. Favoritem je Brendon Hartley.

Pokud sledujete motorsport trochu šířeji, určitě vám toto jméno není neznámé. Sedmadvacetiletý Novozélanďan testoval v roce 2008 pro Red Bull a o rok později pro Toro Rosso. Poté ale odešel z juniorského programu Red Bullu. Později jsme ho ještě viděli v testu mladých jezdců v Magny-Cours.

Brendon Hartley je jezdcem Porsche. Závodí ve WEC, kde byl v minulosti v posádce s Markem Webberem. Tento víkend ho čeká závod ve Fudži. Současně se předpokládá, že by příští rok mohl jezdit v IndyCar. 

Pokud o něj bude mít Red Bull zájem, musí vyřešit smluvní záležitosti. Pokud se to podaří, není vyloučeno, že by Hartley jezdil za Toro Rosso i příští rok.

Foto: Getty Images / Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud