Kdo by mohl nahradit Hülkenberga u Force Indie

Kdo by mohl nahradit Hülkenberga u Force Indie

Odchodem Nica Hülkenberga do Sauberu se uvolní sedačka, o kterou usilují minimálně čtyři jezdci. Tři z nich už závodili, čtvrtý na svůj debut čeká.

Vedoucí představitelé Force Indie opakovaně prohlásili, že si přejí udržet své jezdce. V případě Nica Hülkenberga se jim to nepodařilo, a tak si musí za německého závodníka najít náhradu.

Kandidátů na Hülkenbergovu sedačku je hned několik. Mezi ty nejsilnější patří Adrian Sutil. Ten pro Force Indii závodil do konce loňské sezóny a své místo musel uvolnit právě Hülkenbergovi. Sutil je osvědčený jezdec, s týmem se dobře zná a problém by neměl mít ani s přivedením sponzorů. Šrám na jeho pověsti představuje podmíněný trest odnětí svobody za ublížení na zdraví, které způsobil spolumajiteli týmu Lotus Ericu Luxovi.

Do indické stáje se také tlačí dvojice bývalých jezdců Toro Rosso Jaime Alguersuari a Sébastien Buemi. Alguersuari, který letos spolukomentuje formuli 1 na BBC, opakovaně prohlásil, že si je jistý svým návratem na startovní rošt v příští sezóně, identitu svého budoucího zaměstnavatele ale samozřejmě neprozradil.

Posledním ze čtveřice jezdců, kteří podle všeho mají největší šanci u Force Indie uspět, je Jules Bianchi. Ten už u týmu působí jako záložník a jezdí ve volných trénincích, na praxi ho k Indům vyslalo Ferrari.

Doporučujeme

Články odjinud