Každý víkend se nám něco pokazí, naříká Hamilton

Každý víkend se nám něco pokazí, naříká Hamilton

McLarenu se nevydařil další závodní víkend a znovu se opakoval propad vůči startovním pozicím. Přitom auto není pomalé, jen se nedaří vše poskládat dohromady.

Hamilton viděl cíl monackého závodu jako pátý, což ho vzhledem ke třetí pozici na startu netěší. Opakoval se tak scénář z předchozích víkendů. Hamilton letos vyhrál polovinu kvalifikací, ale okolnosti mu často brání v zisku dobrého závodního výsledku.

"Mám pocit, že jsem na tom lépe, než kdy předtím, nedělám chyby, a to je skvělý pocit. Ale neměli jsme jediný závodní víkend, kdy by se něco nepokazilo," posteskl si v rozhovoru pro Telegraph.

A co konkrétně se stalo v Monaku? Vše začalo už na startu. "Měl jsem v plánu předjet Rosberga a bojovat o vedení (s Webberem)," vysvětloval. Jenomže start měl velmi pomalý. Podle svých slov kvůli tomu, že v zaváděcím kole změnil nastavení spojky.

"Poslechl jsem radu týmu, musím se na něj spoléhat. Uvolnil jsem spojku a prostě to nejelo. Nebyl tu točivý moment, netáhlo to. Pak jsem jim (týmu) řekl, že si nemůžeme dovolit, aby ostatní měli skvělé starty a my ne. Měl jsem štěstí, že jsem neztratil třetí místo."

Ztratil ho však po zastávce v boxech, která se McLarenu znovu moc nevydařila, dostal se před něj Fernando Alonso. A nejen to, nezůstalo mu ani čtvrté místo, připravil ho o něj Sebastian Vettel. Zatímco na Španěla rychlostně zřejmě nestačil, v případě německého soupeře byla podle něj ztráta pozice zbytečná.

Hamilton litoval, že ho tým neinformoval o tom, že Vettel svoji zastávku tak dlouho odkládá. Mohl jet rychleji a věří, že by se před Vettelem udržel. "Šetřil jsem pneumatiky, klidně jsem na to mohl přitlačit," řekl.

Navzdory všem nesnázím a frustracím si Hamilton v šampionátu nevede špatně. Po šesti závodech je čtvrtý se ztrátou jen 13 bodů. Vedení drží Fernando Alonso. "Je černým koněm a řídí černého koně," komentoval Hamilton. "Nepřekvapuje mě to. Je dvojnásobný mistr světa a asi ten nejlepší jezdec tady. Co se nás týče, doufáme, že budeme mít víkend, kdy se nic nepokazí."

Doporučujeme

Články odjinud