Každý oslavuje jiným stylem, vysvětluje Hamiltonovo chování Whitmarsh

Každý oslavuje jiným stylem, vysvětluje Hamiltonovo chování Whitmarsh

V dnešní kvalifikaci byl dosud neporazitelný Red Bull poprvé v letošní sezoně poražen. Vítěz pole position Lewis Hamilton se však podle některých novinářů ze svého úspěchu dostatečně neradoval.

Jméno britského pilota McLarenu Lewise Hamiltona je v poslední době vidět na stránkách novin až moc často. Šestadvacetiletý Brit teď neprožívá zrovna nejšťastnější období a sám přiznává, že letošní sezona je tou nejhorší v jeho dosavadní kariéře. Dnes to byl však právě on, kdo poprvé dokázal v kvalifikaci porazit lídra šampionátu Red Bull. Na Britově kvalifikačním výkonu tentokrát nelze nalézt žádnou chybu, přesto se ale vynořila další vlna kritiky. Momentálně je Hamiltonovi vyčítán způsob, jakým oslavoval, respektive neoslavoval, zisk pole position.

"Neměl jsem zapnuté rádio. V autě to vypadalo dobře. Nevěděl jsem, jestli jsem na pole position, dokud jsem nedojel do zatáčky číslo tři nebo čtyři, takže bylo příjemné to slyšet. Neslyšel jsem to už dlouho, byl to tedy povzbudivý pocit," říkal Hamilton ihned po kvalifikaci. Na otázku o své náladě Brit odpověděl: "Jsem stejný jako vždycky. Jsem šťastný, mám pro zítřek dobrou pozici."

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh považoval za nutné objasnit celou "záhadu" ohledně Hamiltonovy špatné nálady médiím, potažmo veřejnosti. Podle něj se Brit choval zcela normálně a zisk pole position si náramně užíval, což však najevo moc nedával. Šéf McLarenu si myslí, že Hamiltonův konzervativní styl oslavování je teď jen nešikovně srovnáván s divokým stylem, jímž se z výhry v kvalifikaci raduje Němec Sebastian Vettel.

"Není povinné křičet radostí, " říká Whitmarsh. "Faktem je, že každý z nás má jiný styl a jiný pohled. Všichni jsme si ten moment užívali, ale v tu samou chvíli jsme se zaměřovali na to, že před sebou máme závod, o němž si myslíme, že ho zítra můžeme vyhrát. Těšíme se na to a snažíme se proto soustředit."

S úsměvem na tváři Whitmarsh ještě dodává, že nejlepším na Hamiltonově vítězství byl fakt, že dnes nemusel šéf McLarenu poslouchat Vettelovy obvyklé pokvalifikační oslavy. "Musím přiznat, že posloucháme některé další jezdce. Na monitoru mám jedno jezdecké tlačítko. Poté, co se dostali na pole position (Red Bull), jsem ho vždycky musel vypnout, takže jsem nemusel poslouchat Sebastianovo vřískání v autě. Dnes jsem se nemusel horečně snažit najít to tlačítko, abych ho vypnul, což byl skvělý pocit!"

Doporučujeme

Články odjinud