Každý gram se počítá: Hamilton letos jezdí bez pití

Každý gram se počítá: Hamilton letos jezdí bez pití

Lewis Hamilton přiznal, že v letošním roce jezdí bez láhve s pitím. Mercedes má problémy s hmotnosti svého W08.

Když postavíte prázdný vůz na váhu i s pneumatikami a připočtete k tomu hmotnost jezdce (ten se musí po závodě i kvalifikaci zvážit také), musí být součet minimálně 728 kg.

Týmy se ale chtějí dostat do situace, kdy tato hodnota bude menší – alespoň o pár kilogramů. Deficit pak tým dorovná závažím, které pomáhá s vyvážením vozu.

Mercedes v souboji s Ferrari řeší každý gram, a tak přistupuje k opatřením. Lewis Hamilton přiznal, že jezdí během závodu bez láhve s pitím. 

Hamilton s Vettelem byli zaměstnáni vlastním soubojem tak intenzivně, že nebohému Ricciardovi ujeli o 75 sekund. Australan v průběhu závodu raději šetřil motor. 

„Používáte prostě všechno, co máte,“ řekl Hamilton pro Autosport. „V autě nemám ani žádný nápoj, abych ušetřil hmotnost. Takže v průběhu závodu jsem bez pití.“ 

Hamilton přiznal, že jeho srdeční tep byl na maximu. Ani v rádiu nezněl moc dobře.

„V závěru jsem využil vše, co zbylo, když jsem skočil na svůj tým. Má tepová frekvence byla na maximu. Když jsem vstoupil z auta, tak to bylo dobré, ale ten skok potom... nevím, zda to ještě budu dělat. Byl jsem pak unavený.“

„Dával do toho vše a v rádiu jste to slyšeli,“ řekl Wolff, podle kterého bylo v rádiu slyšet, jak moc na to Hamilton tlačí. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud